Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Madpakkerugbrød1Hvis du synes, skiverugbrød er lidt kedeligt i madpakken, så prøv madpakkerugbrød i stedet for. Så får du en sund rugbrødssandwich – og fyldet bestemmer du selv.

Opskriften her er uden surdej, men er du surdejsfreak, kan du med fordel hoppe over til opskriften på madpakkerugbrød med surdej.

 

 

Opskrift på madpakkerugbrød uden surdej

Brød og boller

Rækker til: 32

Forberedelse: 2-8 timer

Tilberedning: 35-40 minutter

Du skal bruge:

  • 250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
  • 3 dl vand
  • 1 fl mørkt hvidtøl
  • 25 g gær
  • 1/2 l kærnemælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl sesam
  • 1 dl hørfrø
  • 125 g grækarkerner eller solsikkekerner
  • 1 spsk salt
  • 600-700 g rugme

Sådan gør du:

  1. Sæt rugkernerne i blød i vandet en dag eller en nat - i en god stor skål.
  2. Bland så de øvrige ingredienser i. Tilpas mængden af rugmel, så dejen ikke bliver for stiv.
  3. Lad nu dejen hæve, gerne køligt, til dobbelt størrelse. Den kan stå ca. 8 timer, hvis den står ved køleskabstemperatur (gerne udendørs, bare ikke i frostvejr), ellers kortere tid.
  4. Fordel nu dejen på to stykker bagepapir. Dyp hænderne i vand, og glat dejen ud til to store firkanter på bagepapiret. De må gerne fylde hele pladen.
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad dejen hæve igen, mens du venter på, den bliver varm.
  6. Inden du sætter dem i ovnen: Skær rugbrødene ud - 4 x 4. Pensl med æg, drys med sesamfrø og pensl igen med æg. Så sidder sesamfrøene fast. Du kan også drysse med andre ting.
  7. Bag dem i 35-40 minutter. Bemærk, at du kan sætte begge plader i ovnen på én gang, når du benytter varmluft.
  8. Lad brødene køle af på en bagerist. Skær eller bræk dem fra hinanden.

Tip!

Madpakkerugbrød er gode at fryse – og endnu bedre at tage op igen :-) Som en tommelfingerregel kan du fryse brød i ca. 3 måneder. Mest af hensyn til kvaliteten, når du tager det op igen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.