Følg med her:
Snickerskage – peanut butter ‘brownies’ med chokolade
Denne her snickerskage med peanuts og chokolade hører ikke til i den magre ende af snack-spektret, så er det sagt. Her er vi lidt i browniegenren – bare med peanuts. Eller kald det bagt konfekt, om du vil. Og det er såmænd ikke så dårligt …
En flytning kræver sin snickerskage …
Snickerskagen kom til verden, da min datter skulle flytte for 8. gang på ca. lige så mange år. Og der skal godt med kalorier til. You know. Ned og op ad trapper – ned og op med kasser, poser og tasker – efterfulgt af sund motion op og ned ad trappestiger med malertape, pensler og ruller. Det kræver snacks. Altså, når den traditionsrige flyttepizza er fortæret, selvfølgelig.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til kagen skal du bruge:
- 175 g mørk chokolade
- 225 g smør (stuetemperatur)
- 60 g farin
- 150 g sukker
- 160 g peanutbutter (stuetemperatur)
- 1 æg (stuetemperatur)
- 175 g mel
- ¼ tsk salt
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 2,5 spsk koldt vand
Til toppingen skal du bruge:
- 75 g mørk chokolade
- 40 g smør
- 75 g salte peanuts
Sådan gør du:
- Hak chokoladen – sørg for at holde den i to bunker. En til dejen, en til topping.
- Pisk smør, farin, sukker og peanutbutter sammen, fx med en elpisker.
- Tilsæt æg, mel, salt, natron, bagepulver, chokolade og vand. Pisk, til dejen er jævn.
- Beklæd en form med bagepapir. Min form er ca. 22 * 33 cm. Fordel dejen jævnt i formen, og sæt den ind i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 30 minutter, måske lidt mere. Hvis du kan se dejen bevæger sig, når du ryster lidt med bagepladen, skal den have lidt mere. Men pas på, den ikke får for meget – så bliver den kedelig og mister det chewy i midten.
- Mens den køler lidt af: Hak de salte peanuts groft. Smelt de 40 g smør blidt i en kasserolle. Tag den af varmen, og rør den sidste hakkede chokolade i, til den smelter.
- Når kagen ikke længere er brandvarm: Fordel cholademassen over kagen – enten smør den ud, eller hæld den over i tykke striber. Strø de hakkede peanuts over, og lad kagen køle helt af, før du skærer den ud i passende snack hapser.
Snickerskager med peanuts er lidt som en brownie
– bare med peanuts
Denne gang blev det en supernem energibombe, snickerskagerne er lidt i browniegenren. Sprød i kanten, blød og chewy i midten og med både snasket chokolade og sprøde peanuts på toppen. De er hurtigt rørt sammen, og toppingen er klaret på 5 minutter max. Her i vinterkulden køler de også fint af i bradepanden, når de ligger i cykelkurven på vej til Nørrebro.
Bliver du fristet ved tanken om brownie?
Så er der nogle stykker at vælge imellem:
De smager suverænt godt, tak for opskriften!
Selv tak, Franciska! De er sikkert også et godt energitilskud, når der er småbørn om benene 🙂