Snickerskage – peanut butter ‘brownies’ med chokolade

Min snickerskage er en slags brownie, bare med peanuts og chokolade. Sprød i kanten, chewy i midten. Behøver jeg at sige mere?

Denne her snickerskage med peanuts og chokolade hører ikke til i den magre ende af snack-spektret, så er det sagt. Her er vi lidt i browniegenren – bare med peanuts. Eller kald det bagt konfekt, om du vil. Og det er såmænd ikke så dårligt …

En flytning kræver sin snickerskage …

Snickerskagen kom til verden, da min datter skulle flytte for 8. gang på ca. lige så mange år. Og der skal godt med kalorier til. You know. Ned og op ad trapper – ned og op med kasser, poser og tasker – efterfulgt af sund motion op og ned ad trappestiger med malertape, pensler og ruller. Det kræver snacks. Altså, når den traditionsrige flyttepizza er fortæret, selvfølgelig.

Snickerskage - peanut butter 'brownies' med chokolade

Snickerskage med peanuts og chokolade

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 55 minutter
Giv de første stjerner!
Er det konfekt eller kage – eller en brownie med peanuts? Snickerskagen er i hvert fald farligt fristende …
Antal: 48 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til kagen skal du bruge:

  • 175 g mørk chokolade
  • 225 g smør (stuetemperatur)
  • 60 g farin
  • 150 g sukker
  • 160 g peanutbutter (stuetemperatur)
  • 1 æg (stuetemperatur)
  • 175 g mel
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 2,5 spsk koldt vand

Til toppingen skal du bruge:

  • 75 g mørk chokolade
  • 40 g smør
  • 75 g salte peanuts

Sådan gør du: 

  • Hak chokoladen – sørg for at holde den i to bunker. En til dejen, en til topping.
  • Pisk smør, farin, sukker og peanutbutter sammen, fx med en elpisker.
  • Tilsæt æg, mel, salt, natron, bagepulver, chokolade og vand. Pisk, til dejen er jævn.
  • Beklæd en form med bagepapir. Min form er ca. 22 * 33 cm. Fordel dejen jævnt i formen, og sæt den ind i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 30 minutter, måske lidt mere. Hvis du kan se dejen bevæger sig, når du ryster lidt med bagepladen, skal den have lidt mere. Men pas på, den ikke får for meget – så bliver den kedelig og mister det chewy i midten.
  • Mens den køler lidt af: Hak de salte peanuts groft. Smelt de 40 g smør blidt i en kasserolle. Tag den af varmen, og rør den sidste hakkede chokolade i, til den smelter.
  • Når kagen ikke længere er brandvarm: Fordel cholademassen over kagen – enten smør den ud, eller hæld den over i tykke striber. Strø de hakkede peanuts over, og lad kagen køle helt af, før du skærer den ud i passende snack hapser.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Snickerskager med peanuts er lidt som en brownie
– bare med peanuts

Denne gang blev det en supernem energibombe, snickerskagerne er lidt i browniegenren. Sprød i kanten, blød og chewy i midten og med både snasket chokolade og sprøde peanuts på toppen. De er hurtigt rørt sammen, og toppingen er klaret på 5 minutter max. Her i vinterkulden køler de også fint af i bradepanden, når de ligger i cykelkurven på vej til Nørrebro.

Snickerskage - peanut butter 'brownies' med chokolade

Bliver du fristet ved tanken om brownie?

Så er der nogle stykker at vælge imellem:

Nemme brownies uden nødder
Der er dømt smeltende chokolade i munden, når du bager dine egne brownies. Med den rigtige blanke overflade og fuld af mørk chokolade.
Gå til opskrift
Nem brownie uden nødder - den ultimative!
Brownies med hindbær
Er du vild med brownies, så prøv denne variation med hindbær. Det giver lige et syrligt pift i den intense chokolade.
Gå til opskrift
Brownies med hindbær
Espresso brownies med valnødder
Chokolade og kaffe er altid et godt match – og i en espresso brownie er det endnu bedre. Nem at lave!
Gå til opskrift
Espresso brownies med valnødder
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Selv tak, Franciska! De er sikkert også et godt energitilskud, når der er småbørn om benene 🙂