Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Snickerskage - peanut butter 'brownies' med chokolade

Snickerskage med peanuts og chokolade

Antal 48 stykker
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

Til kagen skal du bruge:
  • 175 g mørk chokolade
  • 225 g smør (stuetemperatur)
  • 60 g farin
  • 150 g sukker
  • 160 g peanutbutter (stuetemperatur)
  • 1 æg (stuetemperatur)
  • 175 g mel
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 2,5 spsk koldt vand
Til toppingen skal du bruge:
  • 75 g mørk chokolade
  • 40 g smør
  • 75 g salte peanuts

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak chokoladen – sørg for at holde den i to bunker. En til dejen, en til topping.
  • Pisk smør, farin, sukker og peanutbutter sammen, fx med en elpisker.
  • Tilsæt æg, mel, salt, natron, bagepulver, chokolade og vand. Pisk, til dejen er jævn.
  • Beklæd en form med bagepapir. Min form er ca. 22 * 33 cm. Fordel dejen jævnt i formen, og sæt den ind i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 30 minutter, måske lidt mere. Hvis du kan se dejen bevæger sig, når du ryster lidt med bagepladen, skal den have lidt mere. Men pas på, den ikke får for meget – så bliver den kedelig og mister det chewy i midten.
  • Mens den køler lidt af: Hak de salte peanuts groft. Smelt de 40 g smør blidt i en kasserolle. Tag den af varmen, og rør den sidste hakkede chokolade i, til den smelter.
  • Når kagen ikke længere er brandvarm: Fordel cholademassen over kagen – enten smør den ud, eller hæld den over i tykke striber. Strø de hakkede peanuts over, og lad kagen køle helt af, før du skærer den ud i passende snack hapser.