Scan for at gå til opskrift
Snickerskage med peanuts og chokolade
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 55 minutter min
Til kagen skal du bruge:
- 175 g mørk chokolade
- 225 g smør (stuetemperatur)
- 60 g farin
- 150 g sukker
- 160 g peanutbutter (stuetemperatur)
- 1 æg (stuetemperatur)
- 175 g mel
- ¼ tsk salt
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 2,5 spsk koldt vand
Til toppingen skal du bruge:
- 75 g mørk chokolade
- 40 g smør
- 75 g salte peanuts
Hak chokoladen – sørg for at holde den i to bunker. En til dejen, en til topping.
Pisk smør, farin, sukker og peanutbutter sammen, fx med en elpisker.
Tilsæt æg, mel, salt, natron, bagepulver, chokolade og vand. Pisk, til dejen er jævn.
Beklæd en form med bagepapir. Min form er ca. 22 * 33 cm. Fordel dejen jævnt i formen, og sæt den ind i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 30 minutter, måske lidt mere. Hvis du kan se dejen bevæger sig, når du ryster lidt med bagepladen, skal den have lidt mere. Men pas på, den ikke får for meget – så bliver den kedelig og mister det chewy i midten.
Mens den køler lidt af: Hak de salte peanuts groft. Smelt de 40 g smør blidt i en kasserolle. Tag den af varmen, og rør den sidste hakkede chokolade i, til den smelter.
Når kagen ikke længere er brandvarm: Fordel cholademassen over kagen – enten smør den ud, eller hæld den over i tykke striber. Strø de hakkede peanuts over, og lad kagen køle helt af, før du skærer den ud i passende snack hapser.