Følg med her:
Rødkålssalat til jul – frisk tilbehør til anden
Vil du gerne ha' noget frisk tilbehør til din juleand? Så prøv en rødkålssalat til jul. Den er både frisk og smager dejligt af jul.
Rødkålssalaten er et godt modspil til anden, sovsen og kartoflerne, der er lidt fede og tunge i det. Og så er den for øvrigt også rigtig god resten af året. Selvom den smager ret meget af jul – bare se alle krydderierne i dressingen!
En dejlig syrlig og krydret rødkålssalat, der passer rigtig godt til and og den tunge julemad. Et frisk supplement til klassisk rødkål.
Antal: 4 personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 50 g mandler
- 300 g rødkål (snittet vægt)
- 1 tsk olie
- 1 rød grape
- 2 syrlige æbler
- 10 friske dadler
- ½ granatæble
- ½ citron eller lime
Dressing – rækker til mere end én gang
- 15 g frisk ingefær
- 2 økologiske appelsiner (revet skal og saft)
- 1 rød grape (saften)
- 1 dl rapsolie
- en smule vaniljepulver
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt nelliker
- ¼ tsk stødt muskatnød
- en smule salt og peber
Sådan gør du:
- Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader, til de dufter. Ca. 20 minutter.
- Snit rødkålen i virkelig fine strimler. Brug gerne maskine eller mandolinjern. Masser rødkålen i lidt olie, så den bliver blødere.
- Skær skallen af grapefrugten, helt ind til kødet. Tag så kødet ud i fine fileter.
- Skær æblerne i fine både. Vend dem med lidt frisk lime- eller citronsaft.
- Udsten dadlerne og skær dem i smalle både.
- Pil kernerne ud af granatæblet.
- Hak mandlerne groft.
- Riv ingefær fint. Riv skallen fint af appelsinerne, og pres saften. Pres saft af grapefrugten. Ryst dressingen godt sammen i et glas med låg.
- Bland rødkålen godt med halvdelen af grapefileterne og halvdelen af granatæblekernerne og så meget af dressingen, du synes. Vent med æblerne – de bliver rødkålsfarvede meget hurtigt!
- Anret rødkålssalaten på et fladt fad, fordel æblerne over. Pynt med de resterende grapefrugtfileter, granatæblekerner og hakkede mandler.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Rødkålssalat – rødt i rødt til jul
Jeg har lavet en rigtig julerød rødkålssalat, hvor rødkålen får selskab af andre fine røde sager: Rød grape. Røde æbler. Røde granatæblekerner. Så bliver det vist ikke mere jul.
Opskrift på juleanden finder du for øvrigt herunder (den i stegepose) – hvis du vil være sikker på, at den klar i god tid. Og så mør, den næsten falder af skroget …
Salaten passer selvfølgelig også godt til confit de canard og en vegetarisk julesteg.
And i stegepose – uden stress
Stegeposen og lidt planlægning redder min juleaften (og Mortens aften). Anden bliver saftig, ovnen bliver ikke svinet til, og der bliver masser af god fond til saucen.
Gå til opskrift
Confiteret andelår – confit de canard
Confiteret and er genvejen til de møreste andelår. Her med lidt rigtig god sauce og grønt tilbehør.
Gå til opskrift
Vegetarisk julesteg med overraskende fyld
Den vegetariske julesteg giver vegetarerne en luksuriøs julemiddag, der både er smuk og fuld af smag og overraskelser.
Gå til opskrift
To tips til rødkålssalaten
- Tip 1: Det er en god idé at gøre salaten klar i god tid. Så kan rødkålen nå at blive lidt mør.
- Tip 2: Gem resten af dressingen i køleskabet til næste gang. Holder sig en uges tid, måske længere.