Scan for at gå til opskrift
Rødkålssalat til jul - frisk tilbehør til and
Forb. tid 20 minutter min
- 50 g mandler
- 300 g rødkål (snittet vægt)
- 1 tsk olie
- 1 rød grape
- 2 æbler (syrlige)
- 10 friske dadler
- ½ granatæble
- ½ citron (eller lime)
Dressing – rækker til mere end én gang
- 15 g frisk ingefær
- 2 appelsiner (øko, revet skal og saft)
- 1 rød grape (saften)
- 1 dl rapsolie
- vaniljepulver (en smule)
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt nelliker
- ¼ tsk stødt muskatnød
- salt og peber
Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader, til de dufter. Ca. 20 minutter.
Snit rødkålen i virkelig fine strimler. Brug gerne maskine eller mandolinjern. Masser rødkålen i lidt olie, så den bliver blødere.
Skær skallen af grapefrugten, helt ind til kødet. Tag så kødet ud i fine fileter.
Skær æblerne i fine både. Vend dem med lidt frisk lime- eller citronsaft.
Udsten dadlerne og skær dem i smalle både.
Pil kernerne ud af granatæblet.
Hak mandlerne groft.
Riv ingefær fint. Riv skallen fint af appelsinerne, og pres saften. Pres saft af grapefrugten. Ryst dressingen godt sammen i et glas med låg.
Bland rødkålen godt med halvdelen af grapefileterne og halvdelen af granatæblekernerne og så meget af dressingen, du synes. Vent med æblerne – de bliver rødkålsfarvede meget hurtigt!
Anret rødkålssalaten på et fladt fad, fordel æblerne over. Pynt med de resterende grapefrugtfileter, granatæblekerner og hakkede mandler.