Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødkålssalat til jul – frisk tilbehør til and

Rødkålssalat til jul - frisk tilbehør til and

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 300 g rødkål (snittet vægt)
  • 1 tsk olie
  • 1 rød grape
  • 2 æbler (syrlige)
  • 10 friske dadler
  • ½ granatæble
  • ½ citron (eller lime)
Dressing – rækker til mere end én gang
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 appelsiner (øko, revet skal og saft)
  • 1 rød grape (saften)
  • 1 dl rapsolie
  • vaniljepulver (en smule)
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • salt og peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader, til de dufter. Ca. 20 minutter.
  • Snit rødkålen i virkelig fine strimler. Brug gerne maskine eller mandolinjern. Masser rødkålen i lidt olie, så den bliver blødere.
  • Skær skallen af grapefrugten, helt ind til kødet. Tag så kødet ud i fine fileter.
  • Skær æblerne i fine både. Vend dem med lidt frisk lime- eller citronsaft.
  • Udsten dadlerne og skær dem i smalle både.
  • Pil kernerne ud af granatæblet.
  • Hak mandlerne groft.
  • Riv ingefær fint. Riv skallen fint af appelsinerne, og pres saften. Pres saft af grapefrugten. Ryst dressingen godt sammen i et glas med låg.
  • Bland rødkålen godt med halvdelen af grapefileterne og halvdelen af granatæblekernerne og så meget af dressingen, du synes. Vent med æblerne – de bliver rødkålsfarvede meget hurtigt!
  • Anret rødkålssalaten på et fladt fad, fordel æblerne over. Pynt med de resterende grapefrugtfileter, granatæblekerner og hakkede mandler.