Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Fine, tynde pandekager med øl, der giver sprøde kanter. Du kan også krydre dine pandekager med kanel eller kardemomme - få opskriften her!
Pandekager med øl er en klassiker, der gang på gang overrasker mig med, hvor lækre de er. Når der er børn i nærheden, er de altid et hit, og jeg har åbenbart et sultent barn indeni 😉
For mig er pandekager altid er forbundet med suppedage. Når vi fik suppe i min barndom, fik vi nemlig altid dessert. Og det var ofte pandekager.
Jo, øl gør den lille forskel, at det er nemmere at få fine, tynde, sprøde kanter. Og dem kan vi godt li’ i min familie.
Opskriften er en god gammel familieopskrift, men den har fået en enkelt mere nutidig twist. En af vores barnepiger fandt på at putte lidt kanel i dejen også. Det blev vi lidt afhængige af. Du kan prøve med kardemomme i stedet. Så smager de lidt af æbleskiver. Eller begge dele?
Der bliver 20-25 pandekager på en pande med en diameter på 20 cm.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg har altid holdt fast i, at aftensmad skal være sund og nærende, og der skal være godt med grønsager. Men ifølge mine børn er pandekager undtagelsen, der bekræfter reglen. For det er altså sket, at vi bare har fået pandekager til aften. Tja. Det har nok været lidt presset med indkøbene og planlægningen, og æg, mel, mælk og lidt øl har jeg åbenbart altid i huset.
Pandekager har ellers sin helt egen historie mellem mine børn og mig. Jeg har nemlig altid bagt pandekager, når vi var på ferie, og måske tog det lidt overhånd. I hvert fald fik jeg tilnavnet ‘Mor Klump’ på en sommerferie i Grækenland. Ikke at der var nogen, der klagede …
Og på sådan en varm ferie er der ekstra god grund til at lave pandekager med øl – for så bliver der en sjat kold øl til mig 🙂
Jeg elsker tynde pandekager – de er ikke så bastante, og de mætter ikke alt for meget i sig selv. Og så kan man jo spise flere. Men som min mor sagde: Hvis pandekagedejen er for tyk, bliver pandekagerne det også. Derfor er det en god idé at ha’ lidt ekstra mælk ved hånden. Hvis nu …
Opskriften rækker til en familie på 4 – og det er selvfølgelig nogle gange løgn. For man kan aldrig vide, hvor mange pandekager folk spiser … Nu om stunder spiser jeg kun et par stykker, men omvendt kan jeg huske, at min bror snildt kunne spise 7-8 pandekager, da han var yngre.
Pandekagerne er fantastiske med for eksempel:
Søde bananpandekager uden sukker. Tykke amerikanske pandekager. Eller klatkager af risengrød? Bare klik på billederne, og kom til opskrifterne.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)