Pandekager med øl – og sprøde kanter

Fine, tynde pandekager med øl, der giver sprøde kanter. Du kan også krydre dine pandekager med kanel eller kardemomme - få opskriften her!

Pandekager med øl er en klassiker, der gang på gang overrasker mig med, hvor lækre de er. Når der er børn i nærheden, er de altid et hit, og jeg har åbenbart et sultent barn indeni 😉

For mig er pandekager altid er forbundet med suppedage. Når vi fik suppe i min barndom, fik vi nemlig altid dessert. Og det var ofte pandekager.

Men hvad laver øl i pandekager?

Jo, øl gør den lille forskel, at det er nemmere at få fine, tynde, sprøde kanter. Og dem kan vi godt li’ i min familie.

Opskriften er en god gammel familieopskrift, men den har fået en enkelt mere nutidig twist. En af vores barnepiger fandt på at putte lidt kanel i dejen også. Det blev vi lidt afhængige af. Du kan prøve med kardemomme i stedet. Så smager de lidt af æbleskiver. Eller begge dele?

Der bliver 20-25 pandekager på en pande med en diameter på 20 cm.

Pandekager med øl

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Klassiske tynde pandekager, bagt med øl, så du også kan få sprøde kanter. Spis med syltetøj, is eller hvad du foretrækker.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 350 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel (kardemomme – valgfrit)
  • 7 dl mælk (delt i 2 halvdele)
  • 4 æg
  • 125 g smør (smeltet)
  • 1 dl øl
  • ekstra smør at stege i

Sådan gør du: 

  • Pisk mel, salt, sukker, kanel og 3,5 dl mælk sammen i hånden.
  • Pisk æggene i et ad gangen (også i hånden).
  • Smelt smørret og tilsæt.
  • Pisk resten af mælken og øl i, lidt ad gangen. Evt. mere mælk. Resten af øllen kan du hælde i halsen, evt. en anden persons hals, hvis du selv er under 18 🙂
  • Steg i smør – det smager bedst!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Pandekager til aftensmad?

Jeg har altid holdt fast i, at aftensmad skal være sund og nærende, og der skal være godt med grønsager. Men ifølge mine børn er pandekager undtagelsen, der bekræfter reglen. For det er altså sket, at vi bare har fået pandekager til aften. Tja. Det har nok været lidt presset med indkøbene og planlægningen, og æg, mel, mælk og lidt øl har jeg åbenbart altid i huset.

Pandekager med øl har flere fordele

Pandekager har ellers sin helt egen historie mellem mine børn og mig. Jeg har nemlig altid bagt pandekager, når vi var på ferie, og måske tog det lidt overhånd. I hvert fald fik jeg tilnavnet ‘Mor Klump’ på en sommerferie i Grækenland. Ikke at der var nogen, der klagede …

Og på sådan en varm ferie er der ekstra god grund til at lave pandekager med øl – for så bliver der en sjat kold øl til mig 🙂

Fine tynde pandekager – så skal dejen være tynd

Jeg elsker tynde pandekager – de er ikke så bastante, og de mætter ikke alt for meget i sig selv. Og så kan man jo spise flere. Men som min mor sagde: Hvis pandekagedejen er for tyk, bliver pandekagerne det også. Derfor er det en god idé at ha’ lidt ekstra mælk ved hånden. Hvis nu …

Opskriften rækker til en familie på 4 – og det er selvfølgelig nogle gange løgn. For man kan aldrig vide, hvor mange pandekager folk spiser … Nu om stunder spiser jeg kun et par stykker, men omvendt kan jeg huske, at min bror snildt kunne spise 7-8 pandekager, da han var yngre.

Tip om fyld i dine pandekager

Pandekagerne er fantastiske med for eksempel:

  • Rom og farin
  • Vaniljeis og solbærsyltetøj
  • Banan og friske bær
  • Flydende honning
  • Dit yndlingssyltetøj
  • Og sikkert mange andre ting …

Andre pandekager?

Søde bananpandekager uden sukker. Tykke amerikanske pandekager. Eller klatkager af risengrød? Bare klik på billederne, og kom til opskrifterne.

Pandekager med øl – og sprøde kanter

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: