Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rodfrugter i ovnKrydrede rodfrugter i ovnen er bare verdens bedste universaltibehør. Og du kan lave lige den version, der passer bedst til dit humør og resten af menuen. Jeg bruger selv færre kartofler efterhånden, og det er jo helt en smagssag. Men glem aldrig rødløg :-)

Det vigtige er gode krydderier, en hurtig blanchering – og olie nok til, at de bliver sprøde i ovnen.

Du kan bruge alverdens rodfrugter – for eksempel:

  • Kartofler
  • Søde kartofler
  • Persillerod
  • Pastinak
  • Jordskokker
  • Rødbeder
  • Gulerødder (evt. i flere farver)
  • Knoldselleri

… ta’ det, du har eller holder mest af. Og nok til det antal personer, I er. Opskriften her er til 4.

Husk også bagepapir.

Som du sikkert ved, er krydrede rodfrugter gode til alt! Fx køfte, fisk, kylling, bagte auberginer, vegetariske frikadeller

Gem

Opskrift på krydrede rodfrugter i ovnen

Aftensmad

Rækker til: 4

Tilberedning: 25-35 minutter

Du skal bruge:

  • 1 kg rodfrugter, fx kartofler, søde kartofler, persillerod, gulerødder, pastinak, rødbeder, knoldselleri
  • 2 rødløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1,5 tsk paprika
  • 1,5 tsk tørret esdragon
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skræl rodfrugter, rødløg og hvidløg. (Pæne kartofler skal kun skures, og jordskokker skal du skure og kun skære det med knudrede af - smagen sidder i skrællen).
  2. Sæt en god stor gryde vand over, og skær rodfrugterne i stave.
  3. Når vandet koger: Put rodfrugterne i vandet, vent til det koger op igen, og lad dem koge 3-5 minutter. Hæld vandet fra. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Skær rødløgene i både - op i gryden med dem. Pres hvidløget, og bland det i olien sammen med krydderierne. Vend olien i rodfrugt- og rødløgsblandingen.
  5. Bred blandingen ud på et stykke bagepapir, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 25-35 minutter.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.