Følg med her:
Dahl med kokosmælk og røde linser
Dahl med kokosmælk – et hurtigt måltid
Denne her dhal er lavet med røde linser (de bliver gule, når de bliver kogt), og du kan roligt lave en god stor portion. For dahl er ikke bare god i dag – den er også en dejlig spise til frokost i morgen. Eller lynhurtig at varme en dag, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.
Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Du skal bruge:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olie
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk spidskommen
- 1,5 tsk karrypulver
- 15 g frisk ingefær (fint revet)
- ½ rød chili (smag på den, før du tilsætter!)
- 5 dl vand
- 4 dl røde linser (tørrede)
- 1,5 spsk soja
- 2 dl kokosmælk
- 5 spsk tomatpure
- 1 lime (saften, smag til)
- salt (evt. – smag til)
Server evt. med ekstra grønsager, fx:
- 200 g spinat – kan røres direkte i retten
- Bagte grønsager (fx rødbeder, søde kartofler, græskar, auberginer eller squash i tern. Skal tilberedes først, fx i ovnen, og tilsættes til sidst.)
Topping og tilbehør, fx:
- ris
- naan (opskrift her!)
- mangochutney
- græsk yoghurt eller creme fraiche
- usaltede peanuts (ristede)
- lime
- frisk koriander
Sådan gør du:
- Start med at pille og hakke løg i tern. Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili fint.
- Varm olien i en gryde, og sauter løg og hvidløg i nogle minutter, til løgene er klare.
- Tilsæt de tørre krydderier, og lad dem riste med et minuts tid.
- Skyl linserne i koldt vand og kom dem i gryden sammen med vand, ingefær, chili og soja. Bring det i kog, og lad det simre, til de røde linser har suget al væden (ca. 10 min). Tilsæt tomatpure samt kokosmælk efter behov, og lad det simre videre. Efter yderligere ca. 10 minutter: Juster konsistensen med kokosmælk.
- Smag til med salt og lime. Tilsæt evt. spinat eller tilberedte grønsager. Kog retten op og server med grøntsager, ris eller naan brød.
Muttis tips
Dahl findes i utallige variationer – hvad angår krydderier og også de øvrige ingredienser. Tjek fx også en dhal med grønsager, som også er med røde linser og kokosmælk, bare på lidt anden vis.
Og hvis du er til det indiske, er du nok også til naan 🙂
Børnevenlig dahl?
Indiske børn lærer det nok fra helt små – i Danmark er vi lidt mere varsomme med krydderier i de små munde. Men hvis du bare holder dig fra en stærk karry, eller skruer lidt ned, kan du sagtens servere dahl for mindre børn. Mit trick er at servere med en ordentlig klat yoghurt og ris – så ryger det lige ned uden problemer.
Hedder det dahl, daal eller dhal?
Og forresten, hedder det nu daal, dahl eller dhal – eller noget helt fjerde? Jeg kan se, at mine læsere søger på lidt af hvert, og derfor veksler jeg også lidt mellem stavemåderne. Men en inder har engang fortalt, at hun skriver dahl, og det er vel det nærmeste, jeg kommer et sandhedsvidne.
Jeg kan anbefale at putte friskrevet ingefær i! Mums!
Det er endelig testet og tilføjet! Tak 🙂