Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Honningkage muffins er søde, bløde og krydrede små honningkager, som du kan servere med smørcreme på toppen.
Honningkage er en klassisk søndagskage fra min barndom. Nu har jeg bare udviklet lidt på den.
For faktisk bagte min mor honningkage som en hel kage i en bradepande. Jeg bager honningkagen som muffins, fordi jeg (eller skal jeg sige vi) sjældent spiser hele portionen på en gang, og honningkage muffins er meget velegnede til at fryse ned.
Jeg ved godt, at de fleste forbinder honningkager med jul – kanel, ingefær og nelliker dufter også af jul. Men jeg bager dem gladeligt hele året. Så dukker de op som en god overraskelse ind imellem, når jeg helt har glemt, de ligger i fryseren. Og så spiser jeg dem gladeligt uden smørcremen, bare til en kop te.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
For det meste spiser jeg bare honningkagemuffins, som de er – ikke noget som helst hurlumhej ved dem.
Men hvis du synes, dine honningkagemuffins skal være lidt mere festlige, kan du give dem en smørcremetopping, som jeg har gjort på billederne. Det er en superenkel creme at lave – bare smør, flødeost, flormelis og lidt revet appelsinskal.
Hvis du ikke er dus med en sprøjtepose, kan du flække dine muffins i stedet og smøre cremen ind som et lag. Og overtrække med chokolade.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)