Hindbærtærte med havrecrumble – overraskende god

Hindbærtærte med havrecrumble var en søndagsklassiker i min familie. Overraskende god, var min søsters venindes kommentar. Det holder!

Klassisk tærte med bær og crumble

Hindbærtærten er en rigtig klassisk bærtærte med syrligt fyld – og med en uimodståelig topping af havregryn og mandler. Nåja, tilsat smør og sukker. Som en almindelig crumble, bortset fra at smørret er smeltet først.

Hindbærtærten er god lige ud af ovnen, god dagen efter, god at tage op af fryseren – vist nærmest altid bare et godt indslag. Og endda rigtig nem at bage.

Selvom tærten grundlæggende er bagt med meget enkle ingredienser, er den overraskende god, som min søsters veninde sagde. Siden har jeg forbedret opskriften yderligere – med mandler og marcipan – så mon ikke det holder endnu?

Hindbærtærte med havrecrumble

Hindbærtærte med havrecrumble

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 55 minutter
Giv de første stjerner!
Det er en opskrift, der snyder lidt: Hindbærtærten smager meget bedre, end et billede kan vise. Hindbær, sprød bund, mandelsmag, crumble. You get it?
Antal: 8 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 125 g mel
  • 40 g flormelis
  • 50 g marcipan
  • 1 æggeblomme
  • Lidt ekstra smør til tærteformen

Til hindbærfyldet skal du bruge:

  • 3 dl hindbærmarmelade (eller 250 g hindbær (gerne fra frost) med 80 g sukker)

Til havregrynscrumblen skal du bruge:

  • 60 g smør
  • 100 g havregryn (gerne grove)
  • 25 g mandler
  • 50 sukker

Sådan gør du: 

  • Start med tærtebunden: Tag mel og flormelis ud på bordet. Hak smørret i, riv marcipanen i og smuldr det, så det ligner revet ost. Saml dejen hurtigt med æggeblommen, ælt så lidt som muligt. Læg dejen på køl.

Hindbærfyldet:

  • Hvis du ikke har hindbærmarmelade: Mos hindbærrene med sukkeret.

Havregrynscrumblen:

  • Hak mandlerne. Smelt smørret, og tilsæt mandler, havregryn og sukker. Rør godt.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Sådan samler du tærten:

  • Smør tærteformen med smør. Rul dejen ud, så den passer. Skær kanten til, og smuldr evt. rest af dejen i havregrynsfyldet.
  • Fordel hindbærfyldet over dejen, og top op med havregrynsfyldet. Fordel det jævnt, og pres det lidt ned.
  • Sæt hindbærtærten i ovnen, og bag til den er gylden på toppen og i kanten, ca. 25 minutter.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Få en ekstra sprød hindbærtærte – med metalform og kagemel

Plejer du at bage tærter i de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Tærtebunden bliver blød, og den vil ikke rigtig op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Det får jeg ikke penge for at skrive.

En form af metal gør underværker, fordi den er langt bedre til at overføre varmen. Det giver dig den lækre sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu lettere.

Eneste ulempe er, at den ikke kan gå i opvaskemaskinen. Men prøv alligevel.

Melet gør også en forskel, når du bager tærte. Her er det en fordel at vælge mel med lavt proteinindhold – fordi det danner mindre gluten. Gluten er det, der giver surdejsboller en lang, elastisk krumme – men i tærten vil jeg det modsatte: En kort, sprød og porøs krumme. Derfor mel med ekstra lavt proteinindhold. Typisk vil det billige mel have et lavt proteinindhold – bare kig på posen. Ikke over 10 g pr. 100 g mel. Du kan selvfølgelig også bruge det, der hedder kagemel.

Tips til andre søde kager med bær eller crumble …

Du kan sagtens lave tærten med andre bær og marmelader. Bare de er syrlige. Men du kan også overveje:

Brombær-æblecrumble med mørk chokolade
Brombær, æbler og chokolade er en vidunderlig kombination, som her har fået en crumble på toppen. Server med is eller flødeskum – uhm!
Gå til opskrift
Æblecrumble med brombær og mørk chokolade
Solbærtærte med marcipan
Solbærtærten giver dig sommerens solbær i det bedste selskab med en sød marcipandej og sprød tærtebund. En virkelig skøn dessert.
Gå til opskrift
Solbærtærte med marcipan
Hindbærtærte med havrecrumble
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: