Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hindbærtærte med havrecrumble var en søndagsklassiker i min familie. Overraskende god, var min søsters venindes kommentar. Det holder!
Hindbærtærten er en rigtig klassisk bærtærte med syrligt fyld – og med en uimodståelig topping af havregryn og mandler. Nåja, tilsat smør og sukker. Som en almindelig crumble, bortset fra at smørret er smeltet først.
Hindbærtærten er god lige ud af ovnen, god dagen efter, god at tage op af fryseren – vist nærmest altid bare et godt indslag. Og endda rigtig nem at bage.
Selvom tærten grundlæggende er bagt med meget enkle ingredienser, er den overraskende god, som min søsters veninde sagde. Siden har jeg forbedret opskriften yderligere – med mandler og marcipan – så mon ikke det holder endnu?
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Plejer du at bage tærter i de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Tærtebunden bliver blød, og den vil ikke rigtig op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Det får jeg ikke penge for at skrive.
En form af metal gør underværker, fordi den er langt bedre til at overføre varmen. Det giver dig den lækre sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu lettere.
Eneste ulempe er, at den ikke kan gå i opvaskemaskinen. Men prøv alligevel.
Melet gør også en forskel, når du bager tærte. Her er det en fordel at vælge mel med lavt proteinindhold – fordi det danner mindre gluten. Gluten er det, der giver surdejsboller en lang, elastisk krumme – men i tærten vil jeg det modsatte: En kort, sprød og porøs krumme. Derfor mel med ekstra lavt proteinindhold. Typisk vil det billige mel have et lavt proteinindhold – bare kig på posen. Ikke over 10 g pr. 100 g mel. Du kan selvfølgelig også bruge det, der hedder kagemel.
Hvis du leder efter en hindbærtærte, du kan lave på rekordtid, så tjek denne her:
Du kan sagtens lave tærten med andre bær og marmelader. Bare de er syrlige. Men du kan også overveje:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Marcipanen løfter tærtedejen til nye højder. Simpelheden i fylder er overraskende – jeg vil prøve at jævne hindbærene næste gang så fyldet bliver knap så flydende
Hej Ask, tak for at skrive – og for en dejlig kommentar! Ja, nogle gange skal der ikke så meget til. Hvis du bruger hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet), så bliver konsistensen mere a la hindbærsnitte.
Kh Bodil