Go Back
+ stykker
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Hindbærtærte med havrecrumble

Antal 8 stykker
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

Til tærtebunden skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 125 g mel
  • 40 g flormelis
  • 50 g marcipan
  • 1 æggeblomme
  • Lidt ekstra smør til tærteformen
Til hindbærfyldet skal du bruge:
  • 3 dl hindbærmarmelade (eller 250 g hindbær (gerne fra frost) med 80 g sukker)
Til havregrynscrumblen skal du bruge:
  • 60 g smør
  • 100 g havregryn (gerne grove)
  • 25 g mandler
  • 50 sukker

Tilberedning

  • Start med tærtebunden: Tag mel og flormelis ud på bordet. Hak smørret i, riv marcipanen i og smuldr det, så det ligner revet ost. Saml dejen hurtigt med æggeblommen, ælt så lidt som muligt. Læg dejen på køl.
Hindbærfyldet:
  • Hvis du ikke har hindbærmarmelade: Mos hindbærrene med sukkeret.
Havregrynscrumblen:
  • Hak mandlerne. Smelt smørret, og tilsæt mandler, havregryn og sukker. Rør godt.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Sådan samler du tærten:
  • Smør tærteformen med smør. Rul dejen ud, så den passer. Skær kanten til, og smuldr evt. rest af dejen i havregrynsfyldet.
  • Fordel hindbærfyldet over dejen, og top op med havregrynsfyldet. Fordel det jævnt, og pres det lidt ned.
  • Sæt hindbærtærten i ovnen, og bag til den er gylden på toppen og i kanten, ca. 25 minutter.