Scan for at gå til opskrift
Hindbærtærte med havrecrumble
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 55 minutter min
Til tærtebunden skal du bruge:
- 100 g smør
- 125 g mel
- 40 g flormelis
- 50 g marcipan
- 1 æggeblomme
- Lidt ekstra smør til tærteformen
Til hindbærfyldet skal du bruge:
- 3 dl hindbærmarmelade (eller 250 g hindbær (gerne fra frost) med 80 g sukker)
Til havregrynscrumblen skal du bruge:
- 60 g smør
- 100 g havregryn (gerne grove)
- 25 g mandler
- 50 sukker
Start med tærtebunden: Tag mel og flormelis ud på bordet. Hak smørret i, riv marcipanen i og smuldr det, så det ligner revet ost. Saml dejen hurtigt med æggeblommen, ælt så lidt som muligt. Læg dejen på køl.
Havregrynscrumblen:
Hak mandlerne. Smelt smørret, og tilsæt mandler, havregryn og sukker. Rør godt.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Sådan samler du tærten:
Smør tærteformen med smør. Rul dejen ud, så den passer. Skær kanten til, og smuldr evt. rest af dejen i havregrynsfyldet.
Fordel hindbærfyldet over dejen, og top op med havregrynsfyldet. Fordel det jævnt, og pres det lidt ned.
Sæt hindbærtærten i ovnen, og bag til den er gylden på toppen og i kanten, ca. 25 minutter.