Espresso brownies med chokolade ganache

Espresso brownies er noget for dig, der elsker brownies og kaffe! Smelter i munden. Og smager intenst af chokolade, espresso og valnødder.

Det bedste ved brownies er, at de smager så uforskammet godt af chokolade og nærmest bare smelter i munden. Men – holdt, stop!

Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så vent lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?

Jeg har bagt de her brownies med valnødder. Hvis du ikke bryder dig om dem, kan du selvfølgelig udelade dem – eller skifte til fx hasselnødder eller cashewnødder. Også lækkert!

Espresso brownies med valnødder

Espresso brownies med valnødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 45 minutter
Giv de første stjerner!
Chokolade og kaffe er altid et godt match – og i en espresso brownie er det endnu bedre. Nem at lave!
Antal: 24 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til kagen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 1 spsk kakao
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk espresso (eller 2 tsk frysetørret kaffe, bare direkte fra glasset)
  • 100 g valnødder (eller hasselnødder, hakkede)
  • Hvis du ikke laver chokoladeganache: Ekstra 50 g valnødder

Til chokoladeganachen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk espressokaffe (varm)

Til pynt kan du bruge:

  • Flagesalt
  • Blåbær

Sådan gør du: 

  • Beklæd din form med bagepapir.
  • Vej og mål alle ingredienser af. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Skær smørret i tykke skiver, og smelt det blidt i en gryde. Hak chokoladen imens.
  • Tag smørret af varmen, og rør chokoladen i. Rør, til chokoladen er helt opløst.
  • Pisk æg og sukker, fx med en håndmixer, til det er let og luftigt. 4-5 minutter. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen, så du har en luftig creme.
  • Hak nødderne. Sigt de tørre ingredienser sammen, og vend dem forsigtigt i dejen sammen med espresso – rør kun længe nok til, at dejen er jævn. Vend til sidst de hakkede nødder i.
  • Hæld dejen op i formen – drys lidt hakkede nødder over, hvis du ikke laver chokoladeganache. Bag brownien i ca. 25 minutter. Den skal være lidt underbagt i midten, men ikke flydende. Tjek, at der ikke følger rå dej med op, når du prikker midt i den.
  • Lad din espresso brownie køle helt af, allerhelst nogle timer.

Sådan laver du chokoladeganachen:

  • Hak chokoladen og smelt den i vandbad. Når chokoladen er smeltet: Tilsæt smør og espressokaffe, og rør godt rundt, fx med en blød dejskraber.
  • Fordel chokoladeganachen over din afkølede brownie, og drys med lidt flagesalt. Server evt. med friske blåbær eller anden topping.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvilken chokolade til espresso brownies?

Min egen yndlingschokolade er den fine belgiske fra Callebaut med 54,5 % kakaotørstof. Det er en genial all round chokolade, der smager virkelig dejligt i sig selv, og som er nem at arbejde med, når du bager. Også i fx chokoladescones, chokoladeboller eller småkager med chokolade. Når du bruger chokoladen i scones, boller og småkager, behøver du ikke hakke den først – du kører den bare direkte i dejen.

Sødt og salt kan noget sammen

Jeg har lavet min brownie utallige gange, men det er først nu, jeg har fundet på at kombinere med flagesalt. Det ikke bare pynter – det tilfører en overraskende ekstra dimension til den søde kage. Et lille drys på toppen – det gør hele forskellen.

Espresso brownies

Tip 1: Skær dine brownies perfekt

Rigtig fudgy brownies har det med at hænge fast i kniven, når du skærer. Men det findes der råd for: Varm din kniv op i varmt, næsten kogende, vand og tør den hurtigt af i et rent viskestykke. Så smelter den gennem kagen og skærer perfekt!

Tip 2: Andre kager med chokolade

Skal det være en virkelig nem chokoladekage med appelsin? Eller måske en chokolade-lagkage?

Nem chokoladekage med nødder og appelsin
Chokoladekagen er min yndlings, for jeg elsker kombinationen af chokolade og appelsin. Her både appelsinskal og -saft, som giver en svampet kage, der holder sig frisk i flere dage.
Gå til opskrift
Nem chokoladekage med appelsin og nødder
Chokoladelagkage med smørcreme
God mørk chokolade og fløjlsblød smørcreme med en syrlig twist – det er en chokoladelagkage, når den er allerbedst.
Gå til opskrift
Chokoladelagkage med smørcreme

Tip 3: Andre brownies, måske?

Elsker du brownies, får du måske også lyst til at prøve dem her – de helt klassiske:

Nemme brownies uden nødder
Der er dømt smeltende chokolade i munden, når du bager dine egne brownies. Med den rigtige blanke overflade og fuld af mørk chokolade.
Gå til opskrift
Nem brownie uden nødder - den ultimative!

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: