Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Espresso brownies er noget for dig, der elsker brownies og kaffe! Smelter i munden. Og smager intenst af chokolade, espresso og valnødder.
Det bedste ved brownies er, at de smager så uforskammet godt af chokolade og nærmest bare smelter i munden. Men – holdt, stop!
Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så vent lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?
Jeg har bagt de her brownies med valnødder. Hvis du ikke bryder dig om dem, kan du selvfølgelig udelade dem – eller skifte til fx hasselnødder eller cashewnødder. Også lækkert!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Min egen yndlingschokolade er den fine belgiske fra Callebaut med 54,5 % kakaotørstof. Det er en genial all round chokolade, der smager virkelig dejligt i sig selv, og som er nem at arbejde med, når du bager. Også i fx chokoladescones, chokoladeboller eller småkager med chokolade. Når du bruger chokoladen i scones, boller og småkager, behøver du ikke hakke den først – du kører den bare direkte i dejen.
Jeg har lavet min brownie utallige gange, men det er først nu, jeg har fundet på at kombinere med flagesalt. Det ikke bare pynter – det tilfører en overraskende ekstra dimension til den søde kage. Et lille drys på toppen – det gør hele forskellen.
Rigtig fudgy brownies har det med at hænge fast i kniven, når du skærer. Men det findes der råd for: Varm din kniv op i varmt, næsten kogende, vand og tør den hurtigt af i et rent viskestykke. Så smelter den gennem kagen og skærer perfekt!
Skal det være en virkelig nem chokoladekage med appelsin? Eller måske en chokolade-lagkage?
Elsker du brownies, får du måske også lyst til at prøve dem her – de helt klassiske:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)