Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Julesnitter er lidt som hindbærsnitter - bare med tranebær og crumble. Søde, syrlige og saftige, med smagen af jul.

Mine julesnitter er en frisk, syrlig lille kage. Jeg har bagt den med tranebær, der er lidt bitre og virkelig kraftige i smagen – og tilmed flotte og julede i farven!
Julesnitterne fik en tæt bund, der gør det nemt at skære kagen ud til tern eller barer. Ideelt til kaffen eller måske endda til gløgg?
Det er sjovt, som forskellige lande har forskellige traditioner for råvarer. Ud over cranberries – eller tranebær – har amerikanerne også noget med cashewnødder, og de passer perfekt i en crumble. Du kan også bruge mandler eller nødder, hvis du foretrækker det.
For at give julesnitterne ekstra intens smag har jeg bagt den med farin i stedet for almindeligt sukker. Mmmm, det kunne godt blive en ny trend!
Jeg har bagt med stenformalet mel. Sammen med havregrynene og cashewnødderne giver det lidt ekstra struktur, som jo hører til en god crumble. Men du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel.
Min form er en metalform på ca. 22 * 33 cm.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Kagen blev egentlig opfundet til et køkkenmøde på mit kontor. Der er gået lidt sport i at levere lidt sødt og lækkert til vores fælles køkken – alt fra saltmandler og morgenbrød til clementiner, pebernødder og chokoladekiks. Og det er jo en invitation til en bagetosse som mig …
Men det kom mig for øre, at der var en, der ikke tålte æg. Så skulle der eksperimenteres! Først prøvede jeg bare at udelade æg. Det smagte godt, skulle jeg hilse at sige – men jeg var ikke tilfreds. Det smuldrede en del.
Hvis du vil bage kagen uden æg, kan du i stedet tilsætte 2 spsk majsstivelse blandet med 2 spsk vand.
Så nu har jeg to versioner: En med æg og en med æg-erstatning. Begge dele fungerer fremragende.

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)