Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Havretærte med hindbær

Havretærte med hindbær var en søndagsklassiker i min familie. Overraskende god, var min søsters venindes kommentar for mange år siden. Jeg har forbedret opskriften yderligere siden da – så mon ikke det holder endnu?

Det er en rigtig klassisk tærte med syrligt fyld – og med en uimodståelig topping af havregryn og mandler. Nåja, tilsat smør og sukker.

Havretærten er god lige ud af ovnen, god dagen efter, god at tage op af fryseren – vist nærmest altid bare lækker.

Opskrift på havretærte med hindbær

Til tærtebunden tager du:

300 g mel
90 g flormelis
180 g smør
1 æg

Til fyldet 1:

3 dl (god!, gerne hjemmelavet) hindbærmarmelade
eller 250 g hindbær (gerne fra frost) most med 50 g sukker

Til fyldet 2:

150 g smør
225 g/7,5 dl havregryn (gerne grove)
50 g hakkede mandler
135 g/1,5 dl sukker
50 g groft revet marcipan (kan udelades)

Sådan:

Til dejen hælder du de tørre ingredienser ud på bordet. Hak smørret i, og smuldr det, så det ligner revet ost. Saml dejen med ægget og læg dejen på køl.

Hvis du ikke har hindbærmarmelade: Mos hindbærrene med sukkeret.

Smelt smørret til havregrynsfyldet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt.

Tænd ovnen på 175°.

Rul så dejen ud. Du kan enten bage tærten som små linser eller i muffinforme – eller rulle dejen ud til ét stort stykke, der fylder hele bagepladen, og lægge det på bagepapir. Fordel hindbærmosen over dejen, og top op med havregrynsfyldet. Fordel det jævnt, og pres det lidt ned.

Sæt hindbærtærterne i ovnen, og bag til de er gyldne på toppen og i kanten. For hele pladen tager det ca. 1/2 time. For de små kager tager det ca. 15 minutter – hold øje :-)

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.