Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Annonce for Valsemøllen

Havretærte med hindbær – overraskende god

Havretærte med hindbær var en rigtig søndagsklassiker i min familie. Sådan en, der er blevet bagt år ind og år ud til teen søndag eftermiddag. Og selvom tærten grundlæggende er bagt med meget enkle ingredienser, er den overraskende god, som min søsters veninde sagde.

Jeg har forbedret opskriften yderligere siden da – med mandler og marcipan – så mon ikke det holder endnu?

Havretærten er en rigtig klassisk bærtærte med syrligt fyld – og med en uimodståelig topping af havregryn og mandler. Nåja, tilsat smør og sukker. Lidt som en crumble, bortset fra at smørret er smeltet først.

Havretærten er god lige ud af ovnen, god dagen efter, god at tage op af fryseren – vist nærmest altid bare et godt indslag. Og endda rigtig nem at bage.

Havretærte med hindbær – overraskende god

Få en ekstra sprød havretærte – med metalform og kagemel

Plejer du at bage tærter i de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert balladen: Tærtebunden bliver blød, og den vil ikke rigtig op af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Det får jeg ikke penge for at skrive.

En form af metal gør underværker, fordi den er langt bedre til at overføre varmen. Det giver dig den lækre sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, hvilket bare gør det endnu lettere.

Eneste ulempe er, at den ikke kan gå i opvaskemaskinen. Men prøv alligevel.

Melet gør også en forskel, når du bager tærte. Derfor har jeg bagt min tærte med Valsemøllens Kagehvedemel. Melet har et lavt proteinindhold – og derfor danner det mindre gluten. Gluten er det, der giver surdejsboller en lang, elastisk krumme – men i tærten vil jeg det modsatte: En kort, sprød og porøs krumme. Derfor mel med ekstra lavt proteinindhold.

Opskrift på havretærte med hindbær - overraskende god

Desserter og kager

Rækker til: 6-8

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 25 minuuter

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 125 g mel - tip! Brug Valsemøllens kagemel og få en ekstra sprød bund!
  • 40 g flormelis
  • 50 g marcipan
  • 1 æggeblomme
  • Lidt ekstra smør til tærteformen

Til hindbærfyldet skal du bruge:

  • 3 dl (god!, gerne hjemmelavet) hindbærmarmelade eller 250 g hindbær (gerne fra frost) most med 80 g sukker

Til havregrynscrumblen skal du bruge:

  • 60 g smør
  • 100 g havregryn (gerne grove)
  • 25 g hakkede mandler
  • 50 sukker

Sådan gør du:

  1. Start med tærtebunden: Hæld de tørre ingredienser ud på bordet. Hak smørret i, riv marcipanen i og smuldr det, så det ligner revet ost. Saml dejen hurtigt med æggeblommen, ælt så lidt som muligt. Læg dejen på køl.

  2. Hvis du ikke har hindbærmarmelade: Mos hindbærrene med sukkeret.

  3. Smelt smørret til havregrynsfyldet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt.

  4. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  5. Rul dejen ud til en tærteform (helst metalform, så bunden bliver sprød). Skær kanten til, og smuldr evt. rest af dejen i havregrynsfyldet.

  6. Fordel hindbærmosen/marmeladen over dejen, og top op med havregrynsfyldet. Fordel det jævnt, og pres det lidt ned.

  7. Sæt hindbærtærten i ovnen, og bag til den er gylden på toppen og i kanten, ca. 25 minutter.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Havretærte med hindbær

Tips til andre søde kager med bær eller crumble …

Du kan sagtens lave tærten med andre bær og marmelader. Bare de er syrlige. Men du kan også overveje:

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.