
Æblekage er mange ting, men denne her slår alle dem, jeg ellers har forsøgt. Den har en tydelig syrlighed fra æblerne, en virkelig lækker saftig krumme og endda en sprød skorpe.
Brug dine hengemte æbler til æblekage
Æblekage har den store fordel, at æblerne ikke behøver være totalt sprøde og friske for at give en god kage. Faktisk er æblekagen en god kage mod madspild – eller skal vi sige æblespild. Hvis du har et æbletræ, der kaster æbler i haven, kan du også sagtens snitte dem i din æblekage.
Jeg foretrækker at bruge nogle gode syrlige æbler, og når jeg nu ikke har et æbletræ, bliver det supermarkedsæblerne: For eksempel Ingrid Marie, Elstar eller Cox Orange.

Æblekage til dessert, til kaffe eller bare til lækkersult
Æblekagen er en svampet, syrlig kage, der er en god dessert efter en let middag – eller bare når der skal kage til. Den holder sig endda godt – og stadig med den fugtige krumme – i nogle dage.
Du får den i to udgaver – en med rom-rosiner og en med kanel. Opskriften passer til en springform eller tilsvarende.
Hvis du er vild med æblekage og dessert, kan du også tjekke min æble-brombær-crumle.
