Scan for at gå til opskrift
Bagt æblekage med kanel
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet 1 time t 20 minutter min
- 4 store syrlige æbler
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 3 æg (stuetemperatur)
- 200 g hvedemel (eller spelt, evt. med fuldkorn)
- 1,25 tsk bagepulver
- 1,5 tsk kanel (eller 100 g rosiner udblødt i rom)
Til drys:
- 25 g mandler
- 2 spsk rørsukker
Server med fx:
- Et drys flormelis
- Flødeskum
- Creme fraiche
- Vaniljeis
- En blanding af græsk yoghurt flødeskum og lidt vaniljesukker
Hvis du vil bruge rosiner i rom: Sæt dem til at trække aftenen før.Bemærk, smør og æg skal have stuetemperatur. Skyl æblerne, og hak mandlerne fint. Beklæd en springform med bagepapir.
Pisk sukker, farin og smør luftigt. Imens: Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt så æg, mel og bagepulver i skålen, og rør kort, til dejen er jævn.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Fordel halvdelen af dejen i springformen. Snit halvdelen af æblerne i tynde både, og bred dem ud over dejen sammen med kanel eller rosiner i rom.
Fordel den anden halvdel af dejen i klatter over æblerne, og bred den ud, så den nogenlunde hænger sammen. Snit så de to sidste æbler i tynde både, og sæt dem ned i dejen. Drys med mandlerne og med sukkeret til sidst.
Sæt kagen i ovnen, og bag den 55 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en gaffel eller en tandstikker i kagen. Hvis der ikke følger dej med op, er den klar. Lad æblekagen stå en halv times tid, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den har sat sig lidt.
Drys evt. med lidt flormelis, når du serverer med det tilbehør, du synes.