Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Bagt æblekage er mange ting, men her får du min absolutte favorit. Syrlig, sød, fugtig og sprød. Supernem - og lige god som kage og dessert.
Denne bagte æblekage rummer alt det, jeg kan ønske mig af en æblekage: En tydelig syrlighed fra æblerne, en virkelig lækker saftig krumme og endda en sprød skorpe med knas af mandler.
Lige god til dessert og til et kaffebord. Bare server den lun med lidt dyppelse til.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Æblekage har den store fordel, at æblerne ikke behøver være totalt sprøde og friske for at give en god kage. Faktisk er æblekagen en god kage mod madspild – eller skal vi sige æblespild. Hvis du har et æbletræ, der kaster æbler i haven, kan du også sagtens snitte dem i din æblekage.
Jeg foretrækker at bruge nogle gode syrlige æbler, og når jeg nu ikke har et æbletræ, bliver det supermarkedsæblerne: For eksempel Ingrid Marie, Elstar eller Cox Orange.
Æblekagen er en svampet, syrlig kage, der er en god dessert efter en let middag – eller bare når der skal kage til. Den holder sig endda godt – og stadig med den fugtige krumme – i nogle dage.
Du får den i to udgaver – en med rom-rosiner og en med kanel. Opskriften passer til en springform på ca. 24 cm eller tilsvarende.
Hvis du er vild med efterårets frugter i kage og dessert, kan du også tjekke:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Kagen blev super, dejlig opskrift
Tusind tak, Marianne! Jeg får helt lyst til at bage den også 🙂 Kh Bodil