Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Æblekage opskriftÆblekage er mange ting, men denne her slår alle dem, jeg ellers har forsøgt. Den har en tydelig syrlighed fra æblerne, en virkelig lækker saftig krumme og endda en sprød skorpe.

Æblekage har den store fordel, at æblerne ikke behøver være totalt sprøde og friske for at give en god kage. Faktisk er det en god kage mod madspild – eller skal vi sige æblespild. Kagen holder sig endda godt – og stadig med den fugtige krumme – i nogle dage.

Du får den i to udgaver – en med rom-rosiner og en med kanel. Opskriften passer til en springform eller tilsvarende.

Mit nyeste påfund er, at den også kan bages med andre syrlige frugter. Fx blommer.

Opskrift på æblekage – med kanel eller med rom og rosiner

Du tager:

150 g smør (blødt)
150 g sukker
2 æg (stuetemperatur)
150 g mel (evt. fuldkornsspelt eller grahamsmel – giver lidt mere bid)
1 tsk bagepulver
4 store syrlige æbler
50 g mandler
tesukker
… enten 100 g rosiner udblødt i 3 spsk rom
… eller 1 tsk kanel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150° varmluft.
  2. Rør/pisk sukker og smør hvidt, og tilsæt æggene et ad gangen.Tilsæt mel og bagepulver, og rør, til dejen er jævn (elpisker eller maskine er nemmest).
  3. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Hak mandlerne groft.
  4. Smør nu formen (eller læg bagepapir i bunden – eller brug en silikoneform), og fordel godt halvdelen af dejen heri. Fordel så æblerne over sammen med kanel eller rosiner i rom. Den sidste del af dejen skal øverst – den kan ikke dække helt, men det kommer den til, når kage bliver bagt. Drys med mandler og med sukkeret til sidst.
  5. Sæt kagen i ovnen, og bag den ca. 50 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en gaffel eller en tandstik i kagen. Hvis der ikke følger dej med op, er den klar. Lad den stå gerne en halv times tid, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den hænger sammen.

Kagen er rigtig god med enten flødeskum, creme fraiche, vaniljeis eller en blanding af græsk yoghurt, flødeskum og lidt vanillesukker.

Æblekage - med kanel eller rom og rosiner

Gem

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.