Surt og syltet

Syltetøj og surt forbinder jeg mest med sommersæsonen, når det bugner med bær og grønsager. Men faktisk sylter jeg hele året, for det foregår lige så ofte med fx frosne bær. Og syltede rødløg kan man jo lave hele året.

Her finder du både surt og sødt – til det salte køkken, til morgenmad og en syltetøjsmad.

Kraftig eller børnevenlig marmelade

Hjemmelavet marmelade er lykken, når det er sæson for frugter og bær. Jeg elsker især syrlige og smagfulde marmelader, som også går godt med en ostemad.

I min familie har vi bemærket, at marmeladesmagen ofte ændrer sig gennem livet. De små starter med jordbær, senere hindbær - og os 'gamle' foretrækker de kraftigere solbærsyltetøj og orangemarmelade.

Så det er ikke alle mine marmelader, der er lige børnevenlige.

Men selv småbørn kan nok ikke stå for en hindbærmarmelade eller en rabarber-jordbærmarmelade med vanilje!