Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Kanellagkage er en nem, skøn og fin fødselsdagslagkage, du kan forberede i god tid. Og den er helt genial til både kaffe og kakao!
Kanellagkage er en genial opfindelse, der har været med til rigtig mange fødselsdage i min familie. Lagkagen med kanel er også et hit, uanset om du fejrer fødselsdag med kaffe eller kakao.
Og for øvrigt en rigtig fin dessert, også uden fødselsdag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
‘Den med mandlerne’, sagde Eva da hun var lille, og jeg kan stadig ikke huske, om hun mente kanellagkagen, som vi pyntede med mandler – eller den sprøde, søde og syrlige med marengs (og som faktisk er med nødder). Men begge går rigtig godt til fødselsdage. Her kommer en kanellagkage pyntet med bær, for Eva har fødselsdag i bærsæsonen.
Du kan sagtens bage bundene flere dage i forvejen, og det er absolut en af fordelene ved at lave lagkage med kanel. Bundene bliver ikke tørre eller kedelige – bare opbevar dem i en tætsluttende pose, til de skal bruges.
Lav lagkagen i god tid. Så skal du ikke stå med det hele, mens gæsterne venter.
Hvis lagkagen er lagt sammen nogle timer forinden, bliver den også meget nemmere at skære ud i pæne stykker. Bare pynt med bær lige før servering. Og skær med en spids og skarp kniv.
Her har jeg lavet kanellagkagen med 6 bunde – mest fordi den bliver så fin, når der kommer lidt højde på. Du kan også bruge samme portion dej til bare 4 bunde. Så skal de være 20-22 cm i diameter. Når lagkagen er med færre bunde, er den også nemmere at skære.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)