Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kanellagkage med chokoladetopKanellagkage er en genial opfindelse, der har været med til rigtig mange fødselsdage i min familie. Den er også god med både kaffe og kakao.

‘Den med mandlerne’, sagde Eva da hun var lille, og jeg kan stadig ikke huske, om hun mente denne eller den sprøde, søde og syrlige med marengs (og som faktisk er med nødder). Men begge går rigtig godt til fødselsdage. Her kommer kanellagkagen, nu pyntet med jordbær, for Eva har fødselsdag i jordbærsæsonen. Du kan også bare pynte med smuttede mandler – eller med andre bær.

Det er en god idé at bage dagen før, og lægge den sammen nogle timer før, den skal spises.

Tak til Karolines køkken for inspirationen.

Opskrift på kanellagkage med chokoladetop

Du skal bruge:

4 bunde:
175 g smør (blødt)
140 g sukker
1 stort æg
2 tsk kanel
175 g mel

Pynt:
100 g mørk chokolade
1 spsk smør
2 spsk kogende vand
Ca. 15 fine store mandler, smuttede og flækkede
Evt. halverede jordbær

Fyld:
3 dl piskefløde

Sådan gør du:

Start med bundene. Pisk smør og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser.

Find så 2-4 stykker bagepapir (alt efter hvor store dine plader er), og tegn 4 cirkler med blyant (diameter ca. 22 cm – brug en tallerken eller springform at tegne efter). Smør med smør inden for cirklerne, og fordel dejen ovenpå. Det er nemmest med en blød smørekniv, evt. en paletkniv. Bundene bliver tynde!

Tænd så ovnen på 160 °C, og bag bundene, til de er lysebrune. Det tager 10-20 minutter, alt efter hvor varm ovnen er, når du sætter bundene ind.

Imens kan du koge mandlerne, smutte dem og flække dem.

Når bundene er bagt, træk dem ud på bordpladen på papiret. Lad dem køle lidt af, og træk så forsigtigt bagepapiret af.

Den øverste bund skal pyntes med chokoladeblandingen. Hak chokoladen og smelt den i vandbad: Sæt to metalskåle inden i hinanden. Hæld kogende vand i den store, sæt den lille inden og smelt chokoladen her. Du kan også bruge to gryder inden i hinanden). Tilsæt smør og kogende vand, og rør godt rundt.

Smør chokoladeblandingen ud på den ene bund, og pynt straks med de smuttede mandler.

Læg bundene sammen med pisket fløde, og pynt evt. med bær.

Tip om at skære kanellagkagen:

Lav lagkagen i god tid. Så er en nemmere at skære ud i pæne stykker.

Tip om at smelte chokolade

Chokoladen må ikke blive over 32 grader varm. Så bliver den grå, når den størkner. 32 grader er sådan ca. håndvarm, og i praksis betyder det, at du skal smelte chokoladen langsomt. Fjern varmekilden, fx skålen med det kogende varme vand, lidt før, al chokoladen er smeltet.

 

Kanellagkage med chokoladetop

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.