Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Brownies - opskrift med mokkaElsker du brownies? Elsker du kaffe? Jamen, så er opskriften på mokka brownies lige noget for dig. Tæt og propfuld af chokolade, smør og nødder. Kan det blive bedre? Næh.

Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så styr dig lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?

Opskrift på brownies – min favorit med med mokka

Der bliver 16-20 stk.

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade 60 %
150 g smør
200 g sukker
80 g hvedemel
2 æg
1 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
2 tsk frysetørret kaffe (fx nes, bare direkte fra glasset)
150 g nødder eller valnødder, hakkede (del i to lige store bunker)

En bageform på ca. 20*30 cm og bagepapir.

Sådan gør du:

Skær smørret i skiver, og lad det ligge og lune sig lidt i en skål, mens du finder resten frem.

Hak nu chokoladen og smelt den enten i vandbad (to skåle inden i hinanden, chokolade i den inderste, kogende vand i den yderste) eller forsigtigt og langsomt i mikroovn. Rør lidt rundt undervejs.

Rør så smørret med sukker, tilsæt den smeltede chokolade og æg. Pisk kun lige, til det er en jævn masse. Tilsæt så resten af ingredienserne – vent dog lidt med nødderne. Når dejen er jævn, tilsæt halvdelen af de hakkede nødder.

Find så en form på ca. 20 x 30 cm, smør den godt eller beklæd den med bagepapir. (Eller brug en silikoneform, den skal ikke smøres). Hæld dejen i, og drys de sidste nødder ovenpå.

Tænd ovnen på 150 grader varmluft, sæt kagen ind, og bag den ca. 25-30 minutter, til den ikke længere skvulper, når du vipper den.

Tag den ud af ovnen, og lad den køle af, allerhelst nogle timer. Skær den i firkanter

Tip 1

Dyp din kniv i varmt vand og tør den hurtigt af i et rent viskestykke. Så smelter den gennem din brownie og skærer den perfekt!

Tip 2

Brownies er fantastiske med is, med frugt, med kaffe – hvad er din favorit?

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.