Blommemarmelade med vanilje

Blommemarmelade med vanilje er på én gang sød og syrlig, fuld af smag og nærmest lige til at spise fra glasset. (Ja, det har jeg gjort). Få den nemme opskrift her.

Den smukke blommemarmelade med vanilje er min søsters opfindelse – og heldigvis deler hun gerne sin opskrift. Det er en marmelade lige efter mit hjerte (og mine smagsløg): På én gang sød og syrlig, fuld af smag og nærmest lige til at slubre med ske fra glasset.

Nem blommemarmelade

Har du blommer i haven, har du sikkert nogle gange alt for mange blommer – og så må man jo finde på noget. Min søster fandt på at give mig en pose, som jeg lagde i fryseren. Senere fandt hun på at give mig et glas blommemarmelade med vanilje. Og så var jeg nødt til at ønske mig opskriften til min fødselsdag!

Det gode ved blommemarmeladen er, at den tilmed er virkelig nem at lave. Det eneste, du rigtig skal gøre, er at udstene blommerne og skære dem i stykker. Alternativt kan du koge blommemarmeladen med halve blommer og blende til sidst, men det synes jeg nu er ærgerligt. Jeg kan godt lide lidt struktur.

Blommemarmelade med vanilje

Blommemarmelade med vanilje

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter
Giv de første stjerner!
Vanilje og blommer er bare et match made in heaven. Her får du dem i en helt enkel blommemarmelade, der får englenes smagsløg til at synge.
Antal: 3 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 kg blommer (vejet uden sten)
  • 350 g rørsukker
  • 1,5 vaniljestang (1 er nok, hvis den er stor)

Husk også:

  • konserveringsmiddel

Sådan gør du: 

  • Skyl og udsten blommerne. Skær dem i små stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt sukker. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og tilsæt både korn og stang i gryden.
  • Kog blommerne op, og lad dem simre uden låg, til marmeladen tykner. Rør rundt undervejs. Det tager ca. 45 minutter. Tilsæt evt. 1 tsk konserveringsmiddel, når du tager den af varmen.
  • Skold marmeladeglassene, og skyl dem med 1 tsk konserveringsmiddel opløst i 1/2 dl vand.
  • Hæld marmeladen på glas, og sæt låg på.

Muttis tips

Opbevar blommemarmeladen mørkt og køligt.
Hvis du ikke bruger konserveringsmiddel, skal marmeladen opbevares i køleskabet og holder ikke mere end et par uger.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Brug blommemarmeladen til …

Blommemarmeladen forsvinder hurtigt hjemme hos os, især når jeg får besøg af mine døtre. For den er populær på flere måder:

  • Topping på morgenmaden, fx grød, yoghurt eller skyr
  • På ostemaden (eller til et ostebord)
  • Selvfølgelig i sig selv på en friskbagt bolle. Herover kan du se den på mine surdejsboller med sesam.
  • Som gave. Det er afgjort den slags hjemmelavede gaver, der vækker begejstring.
Blommemarmelade med vanilje

Andre lækre opskrifter med blommer?

Du kan både bruge blommerne i det søde og i det salte køkken. Heldigvis er friske blommer absolut velegnede at fryse, så du kan gemme havens høst i fryseren og hive den frem i løbet af året.

Her får du et par opskrifter med blommer, som jeg selv elsker. Og du kan lave dem både med friske og frosne blommer.

Nem blommekage med kanel
Sådan en nybagt blommekage er en saftig, sød og syrlig kage, der både er god til kaffen – og som dessert.
Gå til opskrift
Nem blommekage med kanel
Grønt tilbehør: Blommesalsa og grøntsagssauté
Blommsalsa og grønsagssauté er nemt, lunt tilbehør til alt fra laks til kylling, fisk og vegetarfrikadeller.
Gå til opskrift
Blommesalsa og grøntsagssaute - lækkert grøntsagstilbehør

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: