Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Fastelavnsboller med cremeFastelavnsboller med creme er helt vidunderligt bløde og gode. En ægte børnefavorit – også til store børn :-) Cremen er lavet fra bunden på æg, fløde og vanilje, og den smager så godt, at man skal passe på ikke bare at sluge den direkte fra gryden.

Nej, det kunne jeg da aldrig finde på ;-)

Opskrift på fastelavnsboller med creme

Dej:
1 dl lunkent vand
1 pk gær
175 g smør
500 g mel
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl yoghurt, ymer eller tilsvarende
1 æg

Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena/majsstivelse
1 dl fløde
1,5 dl mælk
1 tsk vaniljesukker eller 1/4 tsk vaniljepulver

Pynt:
Glasur af vand, flormelis og evt. kakaopulver. Sørg for, den er tyk, så den bliver hængende.
Eller et halvt stykke pålægschokolade til hver bolle. Læg det på, når bollen lige er kommet ud af ovnen, så smelter det fint.

Sådan:
Til dejen: Rør gæren ud i det lunkne vand. Smuldr smørret i melet. Bland så det hele, og ælt dejen igennem – enten på bordet eller i en stor skål. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 3 kvarter.

Til cremen: Pisk det hele sammen i en gryde, og varm det op, ikke for hurtigt, mens du rører rundt. Ta’ cremen af varmen, når den er blevet tyk. Den må ikke koge – så gryner den. Køl den af, fx ved at sætte den ned i vasken med lidt koldt vand omkring.

Rul så dejen ud på bordet til en firkant på 40 x 50 cm. Skær den i firkanter 10 x 10 cm (en udregning viser, at der bliver 20 stk). Læg en spiseske creme på hver firkant, og luk dem til (se billederne). Du kan evt. fugte kanterne med lidt vand på en bagepensel, så klistrer de godt sammen.

Sæt dem på bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve en halv times tid. Tænd ovnen på 200°, og sæt dem ind, når ovnen er varm. De skal have ca. 12-15 minutter – hold øje. De skal kun tage en lille smule farve.

Tip:
Bollerne kan fryses, før du lægger glasur på. Altid gode at ha’ i baghånden, også selv om det ikke er fastelavn :-)

Fastelavnsboller med creme1
Skær dejen ud i kvadrater, og læg en spiseske creme på hver.
Fastelavnsboller med creme2
Fold dejen sammen om cremen sådan her.
Fastelavnsboller med creme4
Klem dejen godt sammen, og saml den i en spids.
Fastelavnsboller med creme5
Vend bollerne om med sammenføjningen nedad.

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *