Har du også mange solbær i år? Eller har du fundet nogen i fryseren? Så sku’ du prøve at bage en solbærtærte! En god, smuk og smagfuld variant over sommerens tærter med bær. Og et alternativ til solbærsyltetøjet, som ellers er mit førstevalg, når jeg finder solbær.
Nu blev det en solbærtærte med marcipan, og den fik også et par nektariner. De pynter. Og selv hvis de er blevet lidt overmodne, er de forrygende, når de bliver bagt.
Du kan sagtens blande anden frugt i din solbærtærte
Jeg havde ikke solbær nok til en hel tærte, så i stedet supplerede jeg med nektarinerne, der er i sæson ca. samme tid som solbærrene.
Hvis vil bage en kage med solbær og kun solbær, kan du droppe dem og bruge flere solbær – op til 400 g.
Sommergæster? Bag små solbærtærter!
Da jeg kunne forudse to hold gæster inden for en uge, valgte jeg at bage min solbærtærte som små portionstærter. Dejen kunne lige strække til 8 styks – meget tyndt rullet ud – og så kunne jeg gemme 4 i fryseren til næste hold gæster. Der er jo alligevel grænser for, hvor meget jeg har lyst til at stå i sommerhuskøkkenet, når solen skinner udenfor :-)
Portionen passer også til en almindelig pænt stor tærteform.
NB! Husk, din tærtebund bliver mest sprød, hvis du bager i metalforme. Dem får man for det meste med løs bund, så det også er nemt at servere tærten uden formen.
Kage med solbær, tærte med solbær, solbær med frangipane, mazarin med solbær – kært barn har mange navne, og for min skyld må du kalde den lige, hvad du har lyst til :-)
Du kan også bruge solbær til andre tærter – fx mine små mandeltærter med frugt efter humør og sæson.
Jeg har ikke små tærteforme – kan jeg bruge én stor til samme mængde dej? ? Annette
Hej Annette, undskyld lidt sent svar. Ja, det kan du sagtens! Mængden passer til en almindelig tærteform.
Tak fordi du læser med på bloggen :-) Kh Bodil
Der står at man skal blande æggehviderne i dejen.
Hej Villads, du har ret, det er lidt indforstået. Nu har jeg tilrettet opskriften, så det er tydeligt, hvornår jeg mener tærtedejen, og hvornår jeg mener marcipanmassen. Og hviderne skal i marcipanmassen. Håber det hjælper! Tak for at spørge – og god bagelyst! Kh Bodil
Kære Bodil. Jeg bager tærten, kun med solbær 300 gram (kan købes frosne i Kvickly i 300 gramsposer). Dertil er mascaponeskum fra din rabarbertrifli suveræn. Bare et tip. Kh marianne
Kære Marianne, det var da et supergodt tip. Tak ◡̈ Det vil jeg indføre i opskriften også! Kh Bodil