Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Granola med nødder nem basisopskrift

Sprød, honningristet müsli med nødder, klar på en halv time – lyder det som noget, din morgenmad bliver glad for?

Her får du en simpel basisopskrift på granola. Selv om det er en honningristet granola, er den ikke så rasende sød. Hvis du gerne vil ha’ den sødere, kan du skrue lidt op for honningen.

Og! Så får du mine tips til, hvordan du kan variere granolaen og tilsætte nye spændende sager efter humør, smag og beholdning.

Nemt er det! Portionen tilbereder jeg i ovnen på to bageplader.

Før du rister din granola – prøv også …

Jeg har brugt meget enkle basisingredienser i min granola, men du kan sagtens freestyle. Her får du nogle forslag:

  • I stedet for mandler og nødder kan du bruge alt fra usaltede peanuts til pecannødder, paranødder og usaltede pistacienødder, cashewnødder eller valnødder.
  • I stedet for grove havregryn kan du bruge (eller delvist udskifte med) rugflager, speltflager, byggryn eller en købt blanding med forskellige gryn og flager.
  • Chiafrø, sesamfrø, hampefrø, hørfrø – ekstra knas er velkomment.
  • Foretrækker du olie frem for smør, så vælg en smagsneutral olie eller kokosolie
  • Og foretrækker du en sirup frem for honning, kan du roligt gøre det.

Når granolaen er ristet – prøv også …

Jeg tænker, at nogen sikkert elsker tørret frugt i en granola, og det kan du bare tilsætte, når granolaen er ristet og afkølet. Prøv fx:

  • Rosiner
  • Soltørrede tranebær
  • Dadler eller figner i tern
  • Alverdens tørrede frugtblandinger, du kan købe med æble, ananas, mango, papaya osv.
  • Og frysetørrede bær! Det kan også give granolaen lidt spræl i farven.

Granola med chokolade?

Jeg er ikke selv fan af kakao og chokolade i granola, men det må du gerne være. Sådan kan du tune granolaen til en chokoladegranola:

  • Tilsæt 1-2 spsk kakaopulver (bagekakao) til havregrynsblandingen
  • Og tilsæt 100-200 g hakket chokolade til granolaen, når den er kølet af.

Søger du andre idéer til morgenmad og brunch? Så er de her:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Granola med nødder - honningristet müsli

Morgenmad og brunch

Til din granola skal du bruge:

  • 5 dl grove havregryn

  • 1 dl mandler

  • 1 dl hasselnødder

  • 1 dl blandede solsikkekerner og græskarkerner

  • 100 g honning

  • 50 g smør

Sådan laver du granola i ovn:

  1. Gør to plader klar med bagepapir. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

  2. Hak mandler og nødder groft. Hak solsikkekerner og græskarkerner, som du synes.

  3. Smelt smør og honning ved medium varme i en god stor gryde. Tag gryden af varmen.

  4. Kom nødder, frø, kerner og havregryn i gryden, og blandt godt.

  5. Bred blandingen ud på de to plader, og rist det hele i ovnen i ca. 20 – 25 minutter. Vend rundt, når du er ca. halvvejs. Det hele skal være gyldent. Lad granolaen køle af, så bliver den sprød. Server med det samme – eller gem i patentglas.

  6. Granolaen holder sig sprød i lufttætte glas mindst et par uger.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Granola med nødder - basisopskrift

Sådan kan du bruge din granola til dessert

Granola er nok noget, de fleste forbinder med morgenmad – for eksempel på skyr og yoghurt, på grød eller smoothie. Meeen. Du kan også bruge din granola i en hurtig dessert! Tænk trifli – og byg en ikke-nødvendigvis-så-sød dessert med fx:

  • Æblekompot, vaniljeskyr og granola
  • Rabarberkompot, en blanding af græsk yoghurt og flødeskum – plus granola
  • Friske bær, yoghurt, evt. lidt flydende honning og hakket chokolade – og granola
  • Jordbær, vaniljecreme og granola
  • Frisk frugt(salat), vaniljeis og granola

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.