Scan for at gå til opskrift
Vegetarmad på grill
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 40 minutter min
Du skal bruge:
- 1 aubergine
- salt
- 200 g halloumiost/grillost
- 250 g cherrytomater
- 2 rødløg
- 250 g mørke champignons
- 1 rød peberfrugt
Krydderolie:
- 1 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- timian og rosmarin (efter smag – gerne frisk)
- salt og friskkværnet peber
Hvis du bruger træspyd, læg dem i blød i vand.
Auberginen: Skær den i tykke skiver, drys med salt, og lad dem hvile 10-30 minutter. Pres så væden af dem, skyl dem under vandhanen og dup dem tørre. Skær dem i tern.
Pres hvidløg, og hak krydderurter. Bland så krydderolien – du kan også bruge andre krydderier efter lyst!
Skær grillost og grønsager i tern, dog skal tomaterne være hele. Sæt det på spyd: Tomater og ost for sig, den øvrige grønsager på de andre spyd. Sørg for, at auberginerne vender, så de får en stor grillflade – ellers tager det 100 år at få dem møre på grillen.
Varm grillen op – direkte varme. Læg først grønsagsspydene på, og giv dem 8-10 minutter på hver side. Når de er næsten møre – læg grillost-tomatspyddene på, og giv dem ca. 5 minutter i alt. Vend rundt undervejs.
Server med det tilbehør, du har lyst til! Se ideer nedenfor.