Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarmad på grill

Vegetarmad på grill

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 1 aubergine
  • salt
  • 200 g halloumiost/grillost
  • 250 g cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 250 g mørke champignons
  • 1 rød peberfrugt
Krydderolie:
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • timian og rosmarin (efter smag – gerne frisk)
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Mere krydret marinade?

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du bruger træspyd, læg dem i blød i vand.
  • Auberginen: Skær den i tykke skiver, drys med salt, og lad dem hvile 10-30 minutter. Pres så væden af dem, skyl dem under vandhanen og dup dem tørre. Skær dem i tern.
  • Pres hvidløg, og hak krydderurter. Bland så krydderolien – du kan også bruge andre krydderier efter lyst!
  • Skær grillost og grønsager i tern, dog skal tomaterne være hele. Sæt det på spyd: Tomater og ost for sig, den øvrige grønsager på de andre spyd. Sørg for, at auberginerne vender, så de får en stor grillflade – ellers tager det 100 år at få dem møre på grillen.
  • Varm grillen op – direkte varme. Læg først grønsagsspydene på, og giv dem 8-10 minutter på hver side. Når de er næsten møre – læg grillost-tomatspyddene på, og giv dem ca. 5 minutter i alt. Vend rundt undervejs.
  • Server med det tilbehør, du har lyst til! Se ideer nedenfor.