Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Pizza med asparges og pesto

Pizza med asparges og pesto

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 13 timer
Samlet 14 timer

Ingredienser

Til pizzabundene skal du bruge:
  • 5 g gær
  • 4 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 600 g tipo 00 hvedemel
  • 1,5 tsk fint salt
  • durummel (til at trykke pizzaen ud)
Til topping:
  • 1,5 dl pesto (2 spsk pr. pizza)
  • 32 grønne asparges
  • 4 kugler mozzarella
  • 16 cocktailtomater (eller san marzano)
  • frisk basilikum
  • 1 spsk rød balsamico
  • 3 spsk olivenolie (til asparges og tomater)
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du toppingen:
  • Knæk den træede del af dine asparges, og skær dem i ca. 11 cm stykker (målt fra hovedet). Hak resten af aspargesene 1-2 cm stykker. Tag lidt olivenolie i hånden, og masser alle asparges og stykker med den.
  • Tænd ovnen på max varme på varmluft (jeg bager ved 300 grader), og sæt bagestål ind, hvis du har. Ellers sæt en plade ind.
  • Skær tomaterne i halve, og vend dem i rød balsamico, olivenolie, lidt hakket frisk basilikum og salt.
Gør pizzaen klar:
  • Når ovnen er så varm, den kan blive, og du har gjort pizzabundene klar: Fordel pestoen og mozzarellaen på pizzaerne, læg 8 afskårne asparges som en stjerne på hver pizza, og drys med de små stykker.
  • Bag hver pizza i 5-7 minutter, til den har fået farve i kanten, og bunden er sprød. Fordel tomaterne over pizzaerne, og server!