Scan for at gå til opskrift
Pizza med asparges og pesto
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 13 timer t
Samlet 14 timer t
Til pizzabundene skal du bruge:
- 5 g gær
- 4 dl vand
- ½ dl olivenolie
- 600 g tipo 00 hvedemel
- 1,5 tsk fint salt
- durummel (til at trykke pizzaen ud)
Til topping:
- 1,5 dl pesto (2 spsk pr. pizza)
- 32 grønne asparges
- 4 kugler mozzarella
- 16 cocktailtomater (eller san marzano)
- frisk basilikum
- 1 spsk rød balsamico
- 3 spsk olivenolie (til asparges og tomater)
- salt
Sådan laver du toppingen:
Knæk den træede del af dine asparges, og skær dem i ca. 11 cm stykker (målt fra hovedet). Hak resten af aspargesene 1-2 cm stykker. Tag lidt olivenolie i hånden, og masser alle asparges og stykker med den.
Tænd ovnen på max varme på varmluft (jeg bager ved 300 grader), og sæt bagestål ind, hvis du har. Ellers sæt en plade ind.
Skær tomaterne i halve, og vend dem i rød balsamico, olivenolie, lidt hakket frisk basilikum og salt.
Gør pizzaen klar:
Når ovnen er så varm, den kan blive, og du har gjort pizzabundene klar: Fordel pestoen og mozzarellaen på pizzaerne, læg 8 afskårne asparges som en stjerne på hver pizza, og drys med de små stykker.
Bag hver pizza i 5-7 minutter, til den har fået farve i kanten, og bunden er sprød. Fordel tomaterne over pizzaerne, og server!