Scan for at gå til opskrift
Græske lammefrikadeller med feta og linser
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 1 rødløg (ca. 60 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 50 g feta
- 20 g bredbladet persille
- 6 store mynteblade
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- 450 g hakket lammekød
- 150 g grønne linser (tilberedte, valgfrit)
- 1 dl rasp
Til stegning og servering
- ½ dl hvedemel
- ½ dl olivenolie
- bredbladet persille
Kør løg, hvidløg, æg, feta, persille, mynte og tørre krydderier i en minihakker, til persille og mynte er fint hakket.
Saml så farsen med hænderne i en stor skål.
Valgfrit: Stil farsen på køl i 1 time – det gør den nemmere at trille og hjælper med at bevare formen under stegning.
Tril farsen til runde kødboller - jeg fik 35 stk. Vend dem evt. let i mel, og ryst overskydende mel af.
Varm det meste af olien op på en stor pande ved middelhøj varme
Steg kødbollerne i 2 omgange: Rul dem rundt på panden, så de bliver jævnt brune, og steg i ca. 5 minutter, indtil de er flot gyldne over det hele. Tag dem af panden, dæk til for at holde dem varme, og gentag med resten.
Server med finthakket persille.