Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græske lammefrikadeller med feta

Græske lammefrikadeller med feta og linser

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 1 rødløg (ca. 60 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 50 g feta
  • 20 g bredbladet persille
  • 6 store mynteblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 450 g hakket lammekød
  • 150 g grønne linser (tilberedte, valgfrit)
  • 1 dl rasp
Til stegning og servering
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl olivenolie
  • bredbladet persille
Forslag til tilbehør:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kør løg, hvidløg, æg, feta, persille, mynte og tørre krydderier i en minihakker, til persille og mynte er fint hakket.
  • Saml så farsen med hænderne i en stor skål.
  • Valgfrit: Stil farsen på køl i 1 time – det gør den nemmere at trille og hjælper med at bevare formen under stegning.
  • Tril farsen til runde kødboller - jeg fik 35 stk. Vend dem evt. let i mel, og ryst overskydende mel af.
  • Varm det meste af olien op på en stor pande ved middelhøj varme
  • Steg kødbollerne i 2 omgange: Rul dem rundt på panden, så de bliver jævnt brune, og steg i ca. 5 minutter, indtil de er flot gyldne over det hele. Tag dem af panden, dæk til for at holde dem varme, og gentag med resten.
  • Server med finthakket persille.