Scan for at gå til opskrift
Blomkålssalat med feta og avocado
Forb. tid 15 minutter min
Olie-eddikedressing:
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk hvid balsamico
- ½ tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Salaten:
- 1 blomkål (lille)
- 1 agurk
- 50 g rucola
- 50 g feta
- 2 avocado
Hvis du ofte laver salater med olie-eddikedressing, så anbefaler jeg, at du laver en stor portion og opbevarer den i en dressingflaske i køleskabet.
Der er en god opskrift her.
Topping: Rist græskarkerner og solsikkekerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Bred dem ud på et stykke bagepapir til at køle af.
Dressing: Pres hvidløget, og ryst dressingen godt sammen i et glas med låg. Smag til.Tip: Eller brug min olie-eddikedressing her. Salaten: Snit blomkål i tynde skiver på et mandolinjern.
Skær agurken i halve på langs og derefter i halvmåneskiver.
Skær avocado i tern, og smuldr feta groft.
Fordel halvdelen af rucolaen på et fad. Vend resten af salaten i dressingen, og anret den ovenpå rucolaen. Drys med kernerne, og klip evt. lidt purløg over. Voilá!