Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Blomkålssalat med feta og avocado

Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

Topping:
Olie-eddikedressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Salaten:
  • 1 blomkål (lille)
  • 1 agurk
  • 50 g rucola
  • 50 g feta
  • 2 avocado

Kokkens noter

Hvis du ofte laver salater med olie-eddikedressing, så anbefaler jeg, at du laver en stor portion og opbevarer den i en dressingflaske i køleskabet. 
Der er en god opskrift her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Topping: Rist græskarkerner og solsikkekerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Bred dem ud på et stykke bagepapir til at køle af.
  • Dressing: Pres hvidløget, og ryst dressingen godt sammen i et glas med låg. Smag til.
    Tip: Eller brug min olie-eddikedressing her.
  • Salaten: Snit blomkål i tynde skiver på et mandolinjern.
  • Skær agurken i halve på langs og derefter i halvmåneskiver.
  • Skær avocado i tern, og smuldr feta groft.
  • Fordel halvdelen af rucolaen på et fad. Vend resten af salaten i dressingen, og anret den ovenpå rucolaen. Drys med kernerne, og klip evt. lidt purløg over. Voilá!