Scan for at gå til opskrift
 
	
        
            
				
				
				
				
				Vegetariske enchiladas med bønner
				
				
                
				Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 1 time t
 
         
     
 
	
  		Til bønnefyldet:
- 1 rødløg
- 1  fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 250 g broccoli
- 1 rød peber
- 150 g spinat
- 150 g majskerner (drænet)
- 1 dåse sorte bønner (drænet)
- 1,5 dl enchiladasauce (se ovenfor)
- 75 g  cheddar
Til gratinering og servering
- 8 tortillas (mellemstore)
- 50 g cheddar
- 2 forårsløg
- frisk koriander
- 1 avocado
- 1 dl creme fraiche
- lime
 
	
		Enchilada-saucen:
- Pres hvidløg, og kom alle ingredienser til saucen i en kasserolle. Brug en stavblender til at blande saucen grundigt. Varm den så op til lige akkurat kogepunktet under omrøring (saucen tykner og samler sig). Tag den af varmen, og smag til med salt. 
Enchilada-fyldet:
- Pil løg og hvidløg. Hak dem i en minihakker. 
- Del broccolien i små buketter, og skær stokken i små tern. Skær også peberfrugten i små tern. Riv osten groft. 
- Varm olien op til mellemvarme på en stor pande med låg, og sauter løg og hvidløg. Tilsæt spidskommen, koriander og broccoli, og læg låg på. Lad det mørne i 3-4 minutter, og vend rundt et par gange imens. 
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
- Tilsæt spinat, majs, de sorte bønner og enchiladasauce, og varm igennem. 
- Sluk for panden, og rør osten i. Smag til med salt! 
Saml dine enchiladas - og server
- Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem stramt sammen, og læg dem i et fad. Fordel saucen over, og drys med resten af osten. 
- Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til saucen bobler godt. Hvis osten ikke har taget farve endnu, kan du give fadet lidt grill til sidst. 
- Gør pynten klar, mens fadet er i ovnen: Snit forårsløg i tynde skiver, pil blade af koriander, og skær avocado i tern. Fordel på dine enchiladas sammen med nogle skefulde creme fraiche, og server med frisk lime - plus gerne en salat.