Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetariske enchiladas med bønner og grønt

Vegetariske enchiladas med bønner

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

Til enchilada saucen:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater (eller tomatpassata)
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano
  • ¼  tsk kanel
  • tsk stødt anis (kan udelades)
  • ½ tsk chiliflager (eller efter smag)
  • 1 tsk brun farin (efter smag)
  • ¼  tsk røget paprika (evt.)
  • salt (evt.)
Til bønnefyldet:
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 250 g broccoli
  • 1 rød peber
  • 150 g spinat
  • 150 g majskerner (drænet)
  • 1 dåse sorte bønner (drænet)
  • 1,5 dl enchiladasauce (se ovenfor)
  • 75 g cheddar
Til gratinering og servering
  • 8 mellemstore enchiladas
  • 50 g cheddar
  • 2 forårsløg
  • frisk koriander
  • 1 avocado
  • 1 dl creme fraiche
  • frisk lime

Dine egne noter

Tilberedning

Enchilada-saucen:
  • Pres hvidløg, og kom alle ingredienser til saucen i en kasserolle. Brug en stavblender til at blande saucen grundigt. Varm den så op til lige akkurat kogepunktet under omrøring (saucen tykner og samler sig). Tag den af varmen, og smag til med salt.
Enchilada-fyldet:
  • Pil løg og hvidløg. Hak dem i en minihakker.
  • Del broccolien i små buketter, og skær stokken i små tern. Skær også peberfrugten i små tern. Riv osten groft.
  • Varm olien op til mellemvarme på en stor pande med låg, og sauter løg og hvidløg. Tilsæt spidskommen, koriander og broccoli, og læg låg på. Lad det mørne i 3-4 minutter, og vend rundt et par gange imens.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Tilsæt spinat, majs, de sorte bønner og enchiladasauce, og varm igennem.
  • Sluk for panden, og rør osten i.
Saml dine enchiladas - og server
  • Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem stramt sammen, og læg dem i et fad. Fordel saucen over, og drys med resten af osten.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til saucen bobler godt. Hvis osten ikke har taget farve endnu, kan du give fadet lidt grill til sidst.
  • Gør pynten klar, mens fadet er i ovnen: Snit forårsløg i tynde skiver, pil blade af koriander, og skær avocado i tern. Fordel på dine enchiladas sammen med nogle skefulde creme fraiche, og server med frisk lime - plus gerne en salat.