Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk stifado med aubergine
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 1 time t
Du skal bruge:
- 3 auberginer
- 1 tsk salt (fint)
- 30 g tørrede svampe
- ½ dl kogende vand
- ½ dl olivenolie
- 2 løg (eller rødløg)
- 3 fed hvidløg
- 400 g champignons (gerne brune)
- 1 gulerod
- 1 squash
- 7 dl tomatpassata
- 2 spsk soya
- 2 dl rødvin (kraftig)
- 2 stilke rosmarin
- 1 laurbærblad
- 2 tsk oregano (tørret)
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt kanel
- ¼ tsk stødt nelliker
- 1 dåse puy linser (tilberedte. Du kan også bruge belugalinser)
- friskkværnet peber
- 100 g sorte oliven (vent til lige før servering)
Tilbehør og servering
- kartofler (fx disse)
- tzatziki
- bredbladet persille
Start med auberginerne: Skær dem i tykke skiver, og drys med fint salt på begge sider. Sæt til side.
Læg 30 g tørrede svampe i en lille skål, og overhæld med 1/2 dl kogende vand. Sæt til side.
Snit rødløg i tynde både, og hak hvidløg fint. Varm en gryde op ved lav-mellem varme, og steg løg og hvidløg ved lav varme i rigeligt olie, drys med lidt salt.
Imens: Snit champignons i halve eller kvarte. Skær gulerod og squash i tern.
Når løgene er møre – tag dem op, og sæt til side. Varm gryden godt op, tilsæt de friske svampe, drys med lidt salt, og steg dem af, til de har smidt væden. Tilsæt så en sjat olie og steg videre, til de har fået gylden stegeskorpe. Skru lidt ned, og tilsæt gulerødder og squash. Lad dem stege med ca. 3 minutter, mens du vender rundt.
Tilsæt så først rødvin, og lad det simre lidt. Skrab bunden af gryden med en træspatel, så du får løsnet evt. stykker af svampe fra bunden. Tilsæt så de øvrige ingredienser i gryden, undtagen auberginer og oliven: tørrede svampe (inkl. væden), rødløg, hvidløg, tomatpassata, soya, rosmarin, laurbærblad, oregano, spidskommen, kanel, nelliker, linser og friskkværnet peber. Kog det op, og lad det simre, mens du gør auberginerne klar.
Skyl aubergineskiverne, og pres vandet af. Du kan så enten stege dem på en pande i olivenolie (de suger meget!) – eller grille dem i ovnen på begge sider (her kan du nøjes med at pensle med olie og dermed styre mængden). Når de er møre og har taget farve, skær dem i halve eller kvarte, og tilsæt i gryden.
Lad gryden simre, til gulerødderne her møre. Tilsæt oliven, og smag til med salt og friskkværnet peber. Servér med et drys bredbladet persille.