Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk pie med champignons og kastanjer

Vegetarisk pie med champignons

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 1 time 10 minutter

Ingredienser

Til fyldet skal du bruge:
  • 30 g tørrede svampe (udblødt i 1 dl kogt vand)
  • 1 porre
  • 800 g brune champignons (købt vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stor kvist timian
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk soja
  • 1 dl hvidvin (alternativ ½ dl tør sherry)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g kastanjer (kogte og pillede, kan udelades. Se tips under opskriften.)
  • 240 g butter beans (en dåse drænede)
  • friskkværnet peber
  • majsstivelse (fx lys sovsejævner)
  • ½ citron
Husk også:
  • 1 pakke butterdej (min var 275 g)
  • 1 æg (til pensling)
Server med fx:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at lægge de tørrede svampe i et bæger, og hæld kogende vand over.
  • Rens porren, og skær den i ca. 1/2 cm skiver. Skyl og rens champignons, og skær de største i halve eller kvarte. Pil hvidløg, og hak det fint.
  • Varm olien op i en stor gryde ved middel-høj varme. Tilsæt champignons. Lad dem stege i 5-8 minutter, mens du vender lidt rundt undervejs. Svampene skal smide væden og siden tage farve – så indstil varmen efter det. Tilsæt så porrerne, skru ned til svag varme, læg låg på, og lad det dampe 5-8 minutter, til porrerne er møre. Vend lidt rundt undervejs.
  • Tilsæt så de udblødte svampe og væden, hvidløg, timian (bladene), sennep, soja og hvidvin.
  • Hvis du bruger kastanjer: Skær dem i halve eller kvarte. Tilsæt fløde, kastanjer og drænede butter beans i gryden, og varm igennem. Jævn til en tyk sauce med maizena sovsejævner. Smag til med lidt citron, friskkværnet og evt. salt. Tag gryden af varmen.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul nu dejen ud, så den passer som låg til dit fad. Bred fyldet ud i fadet, og læg dejlåget på. Klem det lidt fast i kanten, og pensl med sammenpisket æg.
    Tip: Du kan stikke nogle figurer ud af låget, og pynte med dem. Så kan fyldet også dampe af gennem hullerne i låget. Alternativt – skær nogle snit ned i låget, hvor dampen kan slippe ud.
  • Bag pien i ca. 30 minutter, til den er gylden. Server den varm med en salat, et stykke godt brød og tranebærkompot.