Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk pie med champignons
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 1 time t 10 minutter min
Til fyldet skal du bruge:
- 30 g tørrede svampe (udblødt i 1 dl kogt vand)
- 1 porre
- 800 g brune champignons (købt vægt)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 stor kvist timian
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk soja
- 1 dl hvidvin (alternativ ½ dl tør sherry)
- 2,5 dl piskefløde
- 100 g kastanjer (kogte og pillede, kan udelades. Se tips under opskriften.)
- 240 g butter beans (en dåse drænede)
- friskkværnet peber
- majsstivelse (fx lys sovsejævner)
- ½ citron
Husk også:
- 1 pakke butterdej (min var 275 g)
- 1 æg (til pensling)
Start med at lægge de tørrede svampe i et bæger, og hæld kogende vand over.
Rens porren, og skær den i ca. 1/2 cm skiver. Skyl og rens champignons, og skær de største i halve eller kvarte. Pil hvidløg, og hak det fint.
Varm olien op i en stor gryde ved middel-høj varme. Tilsæt champignons. Lad dem stege i 5-8 minutter, mens du vender lidt rundt undervejs. Svampene skal smide væden og siden tage farve – så indstil varmen efter det. Tilsæt så porrerne, skru ned til svag varme, læg låg på, og lad det dampe 5-8 minutter, til porrerne er møre. Vend lidt rundt undervejs.
Tilsæt så de udblødte svampe og væden, hvidløg, timian (bladene), sennep, soja og hvidvin.
Hvis du bruger kastanjer: Skær dem i halve eller kvarte. Tilsæt fløde, kastanjer og drænede butter beans i gryden, og varm igennem. Jævn til en tyk sauce med maizena sovsejævner. Smag til med lidt citron, friskkværnet og evt. salt. Tag gryden af varmen.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul nu dejen ud, så den passer som låg til dit fad. Bred fyldet ud i fadet, og læg dejlåget på. Klem det lidt fast i kanten, og pensl med sammenpisket æg.Tip: Du kan stikke nogle figurer ud af låget, og pynte med dem. Så kan fyldet også dampe af gennem hullerne i låget. Alternativt – skær nogle snit ned i låget, hvor dampen kan slippe ud. Bag pien i ca. 30 minutter, til den er gylden. Server den varm med en salat, et stykke godt brød og tranebærkompot.