Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk gyros med svampe og aubergine
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Trækketid 15 minutter min
Samlet 1 time t 5 minutter min
Grønsagerne kan fx være:
- 1 aubergine
- 300 g portobellosvampe
- 2 rødløg
Til gyros marinaden skal du bruge:
- ½ citron (saften)
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 20 g farin (ca. 2 spsk)
- 1 spsk oregano (tørret)
- 1 tsk salvie (tørret)
- 1 tsk std sød paprika
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk std kanel
- ½ tsk std spidskommen
- friskkværnet peber
- ½ tsk chiliflager (evt.)
- ¼ tsk fint salt (vent til sidst)
Pres citron og hvidløg. Bland så marinaden (uden salt) godt sammen i en stor skål.
Rens og snit grønsagerne i lange strimler, på tykkelse med pommesfrites. Vend dem i marinaden, og lad det trække mindst et kvarters tid – gerne helt til i morgen. Vend lidt rundt undervejs.
Drys saltet over, og vend grøntsagerne rundt. Steg dem på en god varm pande i flere omgange. Jeg startede på 7,5 ud af 9 og skruede ned til 5, da det meste af væden var dampet af. Sørg for at vende dem rundt undervejs, så de bliver møre.
Servér enten som en bowl, eller brug din gyros som fyld i et fladbrød med tomatsalat og tzatziki.