Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk gyros med aubergine og svampe

Vegetarisk gyros med svampe og aubergine

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Trækketid 15 minutter
Samlet 1 time 5 minutter

Ingredienser

Grønsagerne kan fx være:
  • 1 aubergine
  • 300 g portobellosvampe
  • 2 rødløg
Til gyros marinaden skal du bruge:
  • ½ citron (saften)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 20 g farin (ca. 2 spsk)
  • 1 spsk oregano (tørret)
  • 1 tsk salvie (tørret)
  • 1 tsk std sød paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk std kanel
  • ½ tsk std spidskommen
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk chiliflager (evt.)
  • ¼ tsk fint salt (vent til sidst)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pres citron og hvidløg. Bland så marinaden (uden salt) godt sammen i en stor skål.
  • Rens og snit grønsagerne i lange strimler, på tykkelse med pommesfrites. Vend dem i marinaden, og lad det trække mindst et kvarters tid – gerne helt til i morgen. Vend lidt rundt undervejs.
  • Drys saltet over, og vend grøntsagerne rundt. Steg dem på en god varm pande i flere omgange. Jeg startede på 7,5 ud af 9 og skruede ned til 5, da det meste af væden var dampet af. Sørg for at vende dem rundt undervejs, så de bliver møre.
  • Servér enten som en bowl, eller brug din gyros som fyld i et fladbrød med tomatsalat og tzatziki.