Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk curry med græskar på 30 min.5

Vegetarisk curry med græskar

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

I ovnen først - du skal bruge:
  • 800 g græskar (renset vægt)
  • 2 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk soya sauce
  • ½ citron (saften)
Til curryen skal du bruge:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash (ca. 250 g)
  • ½ frisk rød chili (eller 1/4 tsk chiliflager – test, hvor stærk den friske er, og juster!)
  • 15 g frisk ingefær (skrællet vægt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 tsk stødt karry (juster efter smagsløg)
  • 4 tsk stødt garam masala
  • 1,5 tsk stødt koriander
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 4 spsk tomatpure (fx fra tube)
  • 1 dåse grønne linser (230 g tilberedte)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 100 g grønkål (alternativt palmekål eller 200 g spinat)
  • ½-1 lime (saften)
  • salt (smag til)
  • honning (kan udelades)
  • sød mangochutney (kan udelades)
Server med fx:

Kokkens noter

Rækker til 4-6 personer - dvs. hvis I er 4, kan du regne med en rest.
Du kan fryse rester ned og bruge dem på en travl dag. Retten holder fint op til 3 måneder.

Dine egne noter

Tilberedning

Start med græskar og løg:
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • Skyl og skur græskarret. Bruger du hokkaido, skal det ikke skrælles. Skær det midt over og fjern kernerne med en ske. Skær så i tern på ca 2 * 2 cm. Vend ternene i 2 spsk olie plus salt og peber, bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem 15 minutter.
  • Pil løgene, og skær dem i både. Vend også dem i olie, salt og peber, læg dem på en plade med bagepapir, og sæt dem ind til græskarternene. De skal have 15-20 minutter i alt.
  • Efter 10 minutter: Fordel 1 spsk soya over græskarternene, pres saft af ½ citron over også, og bag dem færdige, til de er let karamelliserede.
Imens, lav curryen:
  • Pil hvidløg, skær det i skiver, og skær squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt, men stadig med synlige små tern.
  • Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre, til det er mørt, godt 5 minutter.
  • Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, de grønne linser og kokosmælk, og varm det igennem.
  • Hak grønkål groft.
  • Når græskar og løg er færdige: Vend dem i saucen sammen med den hakkede grønkål. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med lidt honning eller sød mangochutney, hvis du synes.
  • Server rygende varm med det tilbehør, du synes.