Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk curry med græskar
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
I ovnen først - du skal bruge:
- 800 g græskar (renset vægt)
- 2 løg
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk soya sauce
- ½ citron (saften)
Til curryen skal du bruge:
- 2 fed hvidløg
- 1 squash (ca. 250 g)
- ½ frisk rød chili (eller 1/4 tsk chiliflager – test, hvor stærk den friske er, og juster!)
- 15 g frisk ingefær (skrællet vægt)
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 tsk stødt karry (juster efter smagsløg)
- 4 tsk stødt garam masala
- 1,5 tsk stødt koriander
- 1 terning grønsagsbouillon
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 4 spsk tomatpure (fx fra tube)
- 1 dåse grønne linser (230 g tilberedte)
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 100 g grønkål (alternativt palmekål eller 200 g spinat)
- ½-1 lime (saften)
- salt (smag til)
- honning (kan udelades)
- sød mangochutney (kan udelades)
Rækker til 4-6 personer - dvs. hvis I er 4, kan du regne med en rest.
Du kan fryse rester ned og bruge dem på en travl dag. Retten holder fint op til 3 måneder.
Start med græskar og løg:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skyl og skur græskarret. Bruger du hokkaido, skal det ikke skrælles. Skær det midt over og fjern kernerne med en ske. Skær så i tern på ca 2 * 2 cm. Vend ternene i 2 spsk olie plus salt og peber, bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem 15 minutter.
Pil løgene, og skær dem i både. Vend også dem i olie, salt og peber, læg dem på en plade med bagepapir, og sæt dem ind til græskarternene. De skal have 15-20 minutter i alt.
Efter 10 minutter: Fordel 1 spsk soya over græskarternene, pres saft af ½ citron over også, og bag dem færdige, til de er let karamelliserede.
Imens, lav curryen:
Pil hvidløg, skær det i skiver, og skær squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt, men stadig med synlige små tern.
Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre, til det er mørt, godt 5 minutter.
Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, de grønne linser og kokosmælk, og varm det igennem.
Hak grønkål groft.
Når græskar og løg er færdige: Vend dem i saucen sammen med den hakkede grønkål. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med lidt honning eller sød mangochutney, hvis du synes.
Server rygende varm med det tilbehør, du synes.