Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tomatrisotto med svampe

Tomatrisotto med svampe

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 200 g mørke svampe
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg (gerne rødløg, alternativt 2-3 skalotter)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri (eller 75 g revet knoldselleri)
  • 300 g risottoris
  • 2 dl vin (du kan bruge både rødvin, hvidvin og vermouth)
  • 7 dl grønsagsbouillon (evt. lidt mere)
  • 1 ds flåede tomater
  • 25 g koncentreret tomatpure (fx fra tube)
  • 75 g semidried tomater
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 g parmesan (friskrevet)
  • 2-3 spsk mascarpone (evt.)
Til servering også:
  • Ekstra parmesan
  • frisk basilikum

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at hakke bladselleri, løg og hvidløg fint. Vej risene af. Gør bouillon klar i et målebæger. Mål vinen af. Blend de flåede tomater med tomatpure, og hav de semidried tomater klar. Skyl og pil frisk basilikum (tag lidt fra til servering). Riv parmesanosten fint.
  • Sæt en flad gryde over ved middel varme, og giv den 1 spsk olivenolie. Tilsæt hakkede løg, hvidløg og bladselleri og vend jævnligt rundt i det, indtil de er møre og klare. De må ikke brune! Så hellere skrue lidt ned for varmen.
  • Skru nu kortvarigt op for varmen og tilsæt risene. Vend hurtigt rundt i et minuts tid – til risene er blevet brandvarme (mærk efter med fingrene, forsigtigt). Hæld så vinen over, og ned med varmen igen. Vend rundt, indtil vinen er dampet helt af.
  • Tilsæt nu din bouillon – 1-2 dl ad gangen. Rør lidt rundt ind imellem, og når den næsten er suget op af risene: Tilsæt næste portion. Til sidst: Tilsæt de blendede tomater og tomatpure. Rør videre, så det ikke koger tørt i bunden. Det tager 20-25 minutter, fra risene er tilsat. Test, at risene er netop al dente. Med bid. Du kan give din risotto lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tør.
Svampene - mens risottoen simrer:
  • Rens svampene, og skær dem i skiver eller kvarte. Sæt en pande over med god varme, giv dem lidt olie, og steg til de har stegeskorpe (farve). Sæt dem til side.
  • Tag gryden af varmen et par minutter, og tilsæt semidried tomater, svampe, basilikum og parmesan. Smag til med salt og peber (vær varsom med saltet, da osten er meget salt). Giv risottoen ekstra væde, hvis den er blevet lige lovlig fast – og lidt mascarpone, hvis du synes, syren skal rundes lidt af.
  • Servér straks med parmesan og frisk basilikum.