Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Stegte ris med grøntsager, karry og æg

Stegte ris med grøntsager, karry og æg

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • ½ dl olie
  • 3 æg
  • 150 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk garam masala
  • 700 g blandede grøntsager (fx gulerod, champignons, broccoli, fennikel, rød peberfrugt og majs)
  • 75 g bladgrønt (fx spinat eller bok choi)
  • 300 g kogte ris (af ca. 150 g rå ris – jeg brugte brune ris)
  • 1 ds kidney beans (kan også være linser, kikærter eller bønner efter eget valg)
  • 50 g tørrede frugter (jeg brugte sultana rosiner)
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
Topping:
  • hakkede krydderurter eller grønsagstoppe
  • ristede nødder – jeg brugte usaltede peanuts
  • chilisauce (evt.)

Kokkens noter

Alle vægtangivelser er renset vægt (fx ingefær, løg osv.)
300 g kogte ris svarer til ca. 150 g eller 2 dl rå ris.
 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Find alle ingredienser frem på køkkenbordet, så de er klar.
  • Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Kør det i en minihakker, til det er findelt.
  • Rengør og snit alle de øvrige grønsager i små tern/buketter. Del dem i to: Dem, der skal steges lidt for at blive møre, fx gulerødder, champignons og broccolistok – og dem, der bare skal varmes igennem, fx bok choi, rød peberfrugt og majs.
  • Varm en stor, dyb pande godt op.
  • Pisk æggene sammen, og krydr med lidt salt og peber. Hæld 1 spsk olie i panden. Steg de sammenpiskede æg i ca. 1 minut, mens du rører godt rundt, og æggene smuldrer. Tag dem op og sæt til side.
  • Varm så 2 spsk olie op i panden ved medium varme. Svits løg, hvidløg, ingefær, karry og garam masala i ca. 4 minutter, mens du rører godt rundt.
  • Skru lidt op igen, og tilsæt de grønsager, der kræver lidt tid på panden. Steg dem i ca. 4 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt lidt ekstra olie, hvis det sætter sig fast.
  • Vend så de resterende grønsager, de kolde, kogte ris, rosiner, soyasauce, limesaft og de stegte æg i, varm godt igennem og smag til.
  • Server med ristede peanuts, et grønt drys på toppen og evt. en chilisauce ved siden af.