Scan for at gå til opskrift
Stegte ris med grøntsager, karry og æg
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
Du skal bruge:
- ½ dl olie
- 3 æg
- 150 g løg
- 2 fed hvidløg
- 20 g frisk ingefær
- 1 tsk karry
- 1 tsk garam masala
- 700 g blandede grøntsager (fx gulerod, champignons, broccoli, fennikel, rød peberfrugt og majs)
- 75 g bladgrønt (fx spinat eller bok choi)
- 300 g kogte ris (af ca. 150 g rå ris – jeg brugte brune ris)
- 1 ds kidney beans (kan også være linser, kikærter eller bønner efter eget valg)
- 50 g tørrede frugter (jeg brugte sultana rosiner)
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk sojasauce
Topping:
- hakkede krydderurter eller grønsagstoppe
- ristede nødder – jeg brugte usaltede peanuts
- chilisauce (evt.)
Alle vægtangivelser er renset vægt (fx ingefær, løg osv.)
300 g kogte ris svarer til ca. 150 g eller 2 dl rå ris.
Find alle ingredienser frem på køkkenbordet, så de er klar.
Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Kør det i en minihakker, til det er findelt.
Rengør og snit alle de øvrige grønsager i små tern/buketter. Del dem i to: Dem, der skal steges lidt for at blive møre, fx gulerødder, champignons og broccolistok – og dem, der bare skal varmes igennem, fx bok choi, rød peberfrugt og majs.
Varm en stor, dyb pande godt op.
Pisk æggene sammen, og krydr med lidt salt og peber. Hæld 1 spsk olie i panden. Steg de sammenpiskede æg i ca. 1 minut, mens du rører godt rundt, og æggene smuldrer. Tag dem op og sæt til side.
Varm så 2 spsk olie op i panden ved medium varme. Svits løg, hvidløg, ingefær, karry og garam masala i ca. 4 minutter, mens du rører godt rundt.
Skru lidt op igen, og tilsæt de grønsager, der kræver lidt tid på panden. Steg dem i ca. 4 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt lidt ekstra olie, hvis det sætter sig fast.
Vend så de resterende grønsager, de kolde, kogte ris, rosiner, soyasauce, limesaft og de stegte æg i, varm godt igennem og smag til.
Server med ristede peanuts, et grønt drys på toppen og evt. en chilisauce ved siden af.