Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Squashfrikadeller med parmesan

Squashfrikadeller med parmesan

Antal 12 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 350 g squash (ca. 2 stk.)
  • ½ tsk salt
  • 1 løg (eller rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk basilikum (bladene)
  • 25 g parmesan
  • 200 g edamamebønner (optøede, bælgede)
  • 2 æg
  • 1,5 dl havregryn (ca. 50 g)
  • ½ dl rasp (ca. 30 g)
  • 2 spsk mel (efter behov)
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1,5 dl rasp (til panering)
  • olivenolie (til at stege i)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv squash groft, drys med salt, og bland godt rundt. Sæt til side.
  • Snit rødløg i både, og skær hvidløg og parmesan i tynde skiver. Læg det i din foodprocessor sammen med basilikumblade, edamamebønner, æg, havregryn, rasp, mel, salt og peber.
  • Kør dem i foodprocessoren, til alt er findelt.
    Tip: hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bruge en minihakker og køre ingredienserne i flere portioner.
  • Squashfrikadeller med parmesan
    Pres væden fra de revne squash, og rør eller ælt farsen godt sammen.
  • Form squashfrikadellerne i hånden, og vend dem i pankorasp. Så bliver de ekstra sprøde, når du steger dem. Her kan du se min teknik til at forme den bløde fars til runde deller.
  • Varm en generøs sjat olivenolie op på en pande ved middelvarme (jeg steger ved trin 6-7 ud af 9). Steg squashfrikadellerne ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt mere olie, når der er brug for det.