Scan for at gå til opskrift
Shakshuka i ovn - med aubergine
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 55 minutter min
Topping og tilbehør:
- salt og friskkværnet peber
- græsk yoghurt
- 50 g feta (smuldret )
- bredbladet persille (og evt. frisk mynte)
- madbrød
Bemærk – du kan forberede det hele på forhånd og få shakshuka på 20 minutter. Se under opskriften.
Start med saucen: Skær abrikoser i 3-4 skiver hver, og pres hvidløg. Bland så i en gryde abrikoser, hvidløg, hakkede tomater, vand, kikærter, grønsagsboullion (smuldret) og harissa. Lad det simre, mens auberginer og løg bliver bagt.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær auberginer i grove tern. Skær rødløg i grove både. Bland olivenolie, koriander, spidskommen, kanel og lidt salt i en stor skål, og vend auberginer og løg heri. Bred det ud i en lille bradepande på ca. 22 *33 cm. Sæt brandepanden i ovnen, og bag det mørt i 20-25 minutter.
Når auberginerne er møre: Hæld saucen over, halver de 10 tomater, og fordel dem på toppen. Lav 4 gode fordybninger i saucen, og slå så de 4 æg ud her. Bag videre i 10-15 minutter, til æggene har sat sig, som du synes, de skal være.Tip: Du kan varme brødet i ovnen imens. Giv æggene lidt flagesalt og peber, og drys med smuldret feta og hakkede krydderurter. Server med yoghurten på toppen eller ved siden af - og med det gode brød.