Scan for at gå til opskrift
Salat med hvide bønner, tomat og basilikum
Forb. tid 15 minutter min
Samlet 15 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 25 g pinjekerner
- 250 g cherrytomater (gerne i flere farver)
- 1 agurk (økologisk – smager bedst)
- 1 rødløg
- 250 g hvide bønner (tilberedte )
- 1 bundt frisk basilikum
- 50 g oliven (dine yndlings)
- parmesan (efter smag )
Til dressingen skal du bruge:
- 2 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk rød balsamico
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
- ½ tsk honning
- salt
Salatdressing til flere gange
Hvis du laver salater med olie-eddikedressing ofte, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion af min geniale vinaigrette. Det tager under 10 minutter, og der er salatdressing til mange salater.
Skyl grønsagerne, og rist pinjekernerne på en tør pande.
Skær tomaterne i halve. Halver agurken på langs, skrab evt. kernerne ud, og skær resten i skiver. Skær rødløget i helt tynde både.
Ryst dressingen sammen.
Vend alle ingredienser med dressingen – gem dog pinjekerner og parmesan, og drys dem over til sidst.
Servér!