Scan for at gå til opskrift
Rødkålssalat med appelsin og tyttebærdressing
Forb. tid 20 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 500 g rødkål
- 1 appelsin
- 1 æble (syrligt)
- 2 stængler bladselleri
Til de honningglaserede pekannødder skal du bruge (til flere gange):
- 150 g pekannødder
- 1 spsk flydende honning
- ½ tsk stødt kanel
Til tyttebærdressingen skal du bruge (til flere gange):
- 1 dl tyttebærsyltetøj (købt eller hjemmelavet)
- 1 appelsin (økologisk, 1 dl saft + fintrevet skal)
- ½ tsk dijonsennep
- 1 spsk god eddike (fx æblecidereddike)
- 2 spsk neutral olie (fx rapsolie)
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du salaten:
Snit rødkålet så fint, du kan – evt. på maskine eller mandolinjern.
Pil appelsinern, og skær dem i fine stykker eller fileter. Snit æblet i tern og bladselleri i tynde skiver.
Sådan laver du honningglaserede pekannødder (eller andre nødder):
Rist nødderne på en tør pande (eller i ovnen på bagepapir, hvis den er tændt), til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så honning, og ryst nødderne rundt , til de er dækket af honning på alle sider. Drys med kanel, og ryst igen. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Sådan laver du dressingen: