Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødkålssalat med appelsin og tyttebærdressing

Rødkålssalat med appelsin og tyttebærdressing

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 500 g rødkål
  • 1 appelsin
  • 1 æble (syrligt)
  • 2 stængler bladselleri
Til de honningglaserede pekannødder skal du bruge (til flere gange):
  • 150 g pekannødder
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ tsk stødt kanel
Til tyttebærdressingen skal du bruge (til flere gange):
  • 1 dl tyttebærsyltetøj (købt eller hjemmelavet)
  • 1 appelsin (økologisk, 1 dl saft + fintrevet skal)
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk god eddike (fx æblecidereddike)
  • 2 spsk neutral olie (fx rapsolie)
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du salaten:
  • Snit rødkålet så fint, du kan – evt. på maskine eller mandolinjern.
  • Pil appelsinern, og skær dem i fine stykker eller fileter. Snit æblet i tern og bladselleri i tynde skiver.
Sådan laver du honningglaserede pekannødder (eller andre nødder):
  • Rist nødderne på en tør pande (eller i ovnen på bagepapir, hvis den er tændt), til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så honning, og ryst nødderne rundt , til de er dækket af honning på alle sider. Drys med kanel, og ryst igen. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Sådan laver du dressingen:
  • Riv skallen fint af appelsinen, og pres saften. Ryst alle ingredienser godt sammen i et glas med låg.
Anret salaten:
  • Bland salaten med dressingen, og drys groft hakkede nødder over.