Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Ristede kantareller i fløde

Ristede kantareller i fløde - og cognac

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 1,5 spsk cognac (kan undlades)
  • 2 dl fløde
  • 1 citron (ca. 2 spsk citronsaft, resten til servering)
  • salt og friskkværnet peber (peber)
  • frisk timian, også til drys
  • groft brød eller boller
  • olivenolie

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rens kantarellerne. Det tager tid, men kan gøres i god tid, inden sulten melder sig. Du finder min grundige guide til det her. Hvis du kun har en lille portion – følg instruktionen i teksten ovenfor (pensel uden vand).
  • Gør brødet klar. Skær 4 gode skiver, eller flæk bollerne – dryp dem med lidt olivenolie.
  • Tag en god stor pande, og sæt fuldt blus på den. Hvis du bruger købte kantareller, er de sikkert mere tørre i det og tåler ikke så høj varme. Start med medium og se.
  • Find også de øvrige ingredienser frem, så de er klar.
  • Smid nu kantarellerne på panden med lidt olie. Friske kantareller begynder ret hurtigt at afgive væde – de købte er mere tørre i det og skal have knap så høj varme. Vend kantarellerne rundt, til de er faldet sammen. Hvis de afgiver meget væde: Ta’ kantarellerne fra nu, og damp væden ind. Så skåner du de fine svampe.
  • Når kantarellernes væde er dampet af, er du hurtig med cognacen – hæld den over, og vend rundt igen, til panden er næsten tør.
  • Tilsæt så fløden, og lad den dampe lidt ind også. Kantarelsaucen smager af mest, hvis den bliver koncentreret. Hvis der er meget væde fra svampene – tag dem op, når de er faldet sammen, og damp saucen ind.
  • Rist brødet på begge sider – enten på brødrister, under grillen i ovnen eller på en grillpande.
  • Hvis du har taget kantarellerne op – tilsæt dem til saucen igen. Smag til med frisk timian, salt, peber og citron.
  • Vupti – fordel kantarellerne på brødet, drys evt. med lidt frisk timian (og kornblomstblomster, hvis du har). Læg en citronbåd ved. Server!