Scan for at gå til opskrift
Rå rødbedesalat med feta
Forb. tid 20 minutter min
- 600 g rå rødbede (renset vægt)
- 2 blodappelsiner (eller rød grape)
- 75 g rucola
- 75 g feta
- 50 g hasselnødder (ristede)
Til dressingen skal du bruge:
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk god eddike (evt. en frugteddike)
- ½ tsk flydende honning
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Endnu nemmere dressing
Hvis du laver salater med olie-eddikedressing ofte, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion af min geniale vinaigrette. Det tager under 10 minutter, og der er salatdressing til mange salater.
Ristede nødder til flere gange
I stedet for at riste lidt nødder på panden har jeg vænnet mig til at riste dem i ovnen, når den alligevel er tændt. Så har jeg næsten altid ristede nødder (og mandler og peanuts) på lager, så jeg hurtigt kan lave en knasende topping. Fremgangsmåden er her.
Skur eller skræl rødbederne (brug evt. handsker)
Kør rødbederne i spiralizer eller julienne – de kan også rives groft, men det giver væsentlig mere saft og mindre bid
Skær skallen af blodappelsin/grapefrugt, og skær i mundrette stykker.
Ryst dressingen sammen. Se også tip nedenfor.
Hak nødderne groft.
Arranger salaten lagvis på et fad – de fleste rødbeder nederst, så rucola, resten af rødbederne, blodappelsin/grape og smuldret feta. Fordel dressingen over og vend en smule rundt (ikke for meget – så bliver det hele rødt). Drys med hakkede nødder, og server!