Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Pasta med grønkål og svampe

Pasta med grønkål og svampe

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g friske svampe (jeg brugte shiitake og portobello)
  • 2 fed hvidløg
  • 4 tsk soya
  • 300 g grønkål (renset vægt, ikke hakket. Tip: Du kan øge op til 500 g efter smag)
  • 250 g cherrytomater (fx daterino)
  • 400 g tørret pasta efter eget valg (eller frisk pasta til 4)
  • 2 dl fløde efter eget valg
  • 1 citron (saft efter smag, resten til servering)
  • 150 g parmesan (delt i 100 + 50 til servering)
  • friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl, slyng og rib grønkålen. Skær eller riv den i mundrette stykker. Læg den i en skål, og overhæld med kogende vand. Dræn vandet fra, og hæld det over i en gryde, hvor du kan koge pasta. Kog det op, og tilsæt pasta og salt, når det koger.
  • Rens svampene, og skær dem i halve eller skiver. Skær tomaterne i halve. Riv parmesanosten. Pres citronsaften. Pil og riv hvidløg fint.
  • Brug en fladbundet gryde. Rist svampene hårdt i olie, til de er fint gyldne. Hæld soya over, og vend hurtigt rundt, til den er dampet af. Vend grønkål, hvidløg og tomater i, og sluk, til pastaen er klar.
  • Når pastaen er klar - dræn den, men gem lidt af kogevandet.
  • Tænd for svampegryden igen, tilsæt fløde og parmesan, og vend rundt, til osten er smeltet. Vend pastaen i, smag til med citron, peber og evt. salt. Spæd til med lidt kogevand, hvis pastaen er blevet for tør. Server straks med ekstra parmesan, citron og friskkværnet peber.