Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Palmekålsalat med æbler, feta og dadler

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (rå)
  • salt (til quinoa)
  • 200 g renset palmekål
  • 1 tsk olie
  • 2 syrlige æbler (fx Elstar)
  • 100 g fetaost/salatost
  • 8 friske dadler (dem i papæske)
  • 50 g ristede hasselnødder
Dressing:
  • 1 spsk god eddike (fx 2 tsk æblecidereddike + 1 tsk balsamico)
  • 3 spsk olie (fx 1,5 spsk olivenolie + 1,5 spsk rapsolie)
  • ¼ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Stor portion dressing
Hvis du ofte laver salat, vil jeg varmt anbefale, at du laver en stor portion af den gode olie-eddikedressing. Så har du hurtig og rigtig god dressing til mange dage.
Kogning af quinoa
Kog gerne en hel pose quinoa ad gangen, når du alligevel er i gang. Så er der til andre salater eller tilbehør til din aftensmad. Du kan opbevare kogt quinoa i fryseren ved -18 grader i op til et år. Den kan dog udtørre lidt over tid, så det er altid en god idé at huske at bruge den 😊 
Jeg koger 1 dl quinoa i 1,5 dl vand i ca. 13 minutter. Det kan du gange op alt efter, hvor meget quinoa du har.

Tilberedning

  • Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog 1 dl quinoa (farve efter eget valg) med 1,5 dl vand og lidt salt i ca. 13 minutter. Bred ud på en tallerken til afkøling.
  • Riv kålen af ribberne, skyl den grundigt, og dup den tør i et rent viskestykke – eller brug en salatslynge. Snit den så fint, du synes. Kom den op i en skål, og masser den med lidt olie, så den bliver blød.
  • Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene, og snit resten op i fine både. Bland dem i kålen – gem lidt til pynt.
  • Smuldr fetaosten op i skålen også.
  • Fjern sten fra dadlerne, og del dadlerne i 4-5 stykker hver. Fordel dem i skålen.
  • Ryst dressingen sammen, og vend salaten sammen med den afkølede quinoa. Anret i en skål eller et fad, pynt med de sidste æbler, og drys nødderne over. Servér.