Scan for at gå til opskrift
Nem risotto med kantareller
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til basis risottoen (risotto bianco) skal du bruge:
- 3 stængler bladselleri
- 1 løg (gerne rødløg, alternativt 3 skalotter)
- 2 fed hvidløg
- 300 g risottoris
- 100 g parmesan
- 1 l grønsagsbouillon
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 2 dl tør vermouth (eller hvidvin)
- salt og friskkværnet peber
- frisk citronsaft efter smag
- parmesan (til servering)
Til kantarellerne skal du bruge:
- 200 g kantareller (eller andre gode svampe)
- 2 tsk olivenolie
- citronsaft
- frisk timian (alt hvad du lyster)
- salt og friskkværnet peber
Start med at hakke bladselleri, løg og hvidløg fint.
Vej risene af.
Riv parmesanosten fint. Gerne lidt ekstra til at servere ved siden af i en skål.
Gør bouillon klar i et målebæger.
Sæt så teflonpanden over ved middel varme, og smelt smør og olivenolie på den. Tilsæt de hakkede ingredienser, og vend jævnligt rundt i det, indtil de er møre og klare. De må ikke brune! Så hellere skru lidt ned for varmen.
Skru nu kortvarigt op for varmen og tilsæt risene. Vend hurtigt rundt i et minuts tid – til risene er blevet brandvarme (mærk efter med fingrene, forsigtigt). Hæld så vermouth/hvidvin over, og ned med varmen igen. Vend rundt, indtil vinen er dampet helt af.
Tilsæt nu din bouillon – næsten det hele på én gang. Og kig på dit ur. Om ca. 18 minutter har risene fået nok. Du skal bare røre lidt rundt ind imellem, ikke andet. Tilsæt resten af bouillonen undervejs.
Imens: Rens kantarellerne, og steg dem på en god varm pande i lidt olivenolie eller smør, til de har smidt væden. Tag kantarellerne af varmen og vend rundt med timian. Smag til med citronsaft, salt og peber. Klar.
Test, at risene er netop al dente. Med bid. Du kan give din risotto lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tør.
Tag panden af varmen et par minutter, og tilsæt kantareller og parmesan. Smag til med salt og peber (vær varsom med saltet, da osten er meget salt). Og tilsæt ekstra væde, hvis risottoen er blevet lige lovlig fast.
Servér straks!