Scan for at gå til opskrift
Mexi bowl med quinoa - vegetarisk
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til tex mex quinoa skal du bruge:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili (juster efter din smag)
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 3 dl vand
- 1 tsk sød paprika
- ¼ tsk røget paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk salt
- 3 dl quinoa (gerne forskellige farver)
Til de bagte søde kartofler skal du bruge:
- 500 g søde kartofler
- olie
- salt og friskkværnet peber
Til lyn-guacamolen skal du bruge:
- 2 avocado (modne)
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime (saften)
- salt og friskkværnet peber
Gode extras:
- tortilla chips
- spidskål
- ekstra koriander
- ekstra lime
- chiliflager
- kidney beans ()
- majskerner ()
Sådan laver du tex mex quinoa:
Hak løg og hvidløg, og sauter det i olie nogle minutter, til løgene er klare. Tilsæt finthakket chili og de øvrige ingredienser. Kog op, og lad det simre ved svag varme i 25-30 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, hvis det koger tørt. Sluk så, og lad det trække yderligere 10 minutter (eller mere – hvis det passer dig).Gør resten klar så længe.
Sådan laver du de søde kartofler klar:
Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern, ca. 2 * 2 cm. Vend dem i olie, salt og peber, og bag dem på bagepapir ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Sådan laver du lyn-guacamole:
Mos avocadoerne med en gaffel. Vend hvidløg og hakket koriander i, og smag til med limesaft, salt og peber.
Server med tortilla chips, spidskål og andre nemme extras.