Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mexi bowl med quinoa - vegetarisk mexi bowl

Mexi bowl med quinoa - vegetarisk

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til tex mex quinoa skal du bruge:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili (juster efter din smag)
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 tsk sød paprika
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt
  • 3 dl quinoa (gerne forskellige farver)
Til de bagte søde kartofler skal du bruge:
  • 500 g søde kartofler
  • olie
  • salt og friskkværnet peber
Til lyn-guacamolen skal du bruge:
  • 2 avocado (modne)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime (saften)
  • salt og friskkværnet peber
Gode extras:
  • tortilla chips
  • spidskål
  • ekstra koriander
  • ekstra lime
  • chiliflager
  • kidney beans ()
  • majskerner ()

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du tex mex quinoa:
  • Hak løg og hvidløg, og sauter det i olie nogle minutter, til løgene er klare. Tilsæt finthakket chili og de øvrige ingredienser. Kog op, og lad det simre ved svag varme i 25-30 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, hvis det koger tørt. Sluk så, og lad det trække yderligere 10 minutter (eller mere – hvis det passer dig).
    Gør resten klar så længe.
Sådan laver du de søde kartofler klar:
  • Skur eller skræl kartoflerne, og skær dem i tern, ca. 2 * 2 cm. Vend dem i olie, salt og peber, og bag dem på bagepapir ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Sådan laver du lyn-guacamole:
  • Mos avocadoerne med en gaffel. Vend hvidløg og hakket koriander i, og smag til med limesaft, salt og peber.
  • Server med tortilla chips, spidskål og andre nemme extras.