Start med at pille hvidløg, og skær dem i halve på den lange led. Stik så 10 små huller i lammekøllen, og stik hvidløgsfedene godt ind der.
Bland rub'en, og smør hele køllen grundigt, ind i alle revner og sprækker. Pak så køllen i film eller en stor frysepose - sug luft ud af posen, så smagen fra rub'en rigtig kan trænge ind i kødet. Læg den på køl til i morgen.
Pak nu lammekøllen ud, og læg den i stegeposen i en bradepande. Luk stegeposen med den medfølgende clip, og klip et par huller øverst i posen. Sæt bradepanden i ovnen ved 110 grader over/undervarme.Tid: 1,7 kg i ca. 8 timer2,2 kg i ca. 10 timer
Inden køllen er helt færdig - forbered tilbehøret:
Snit rabarberne i små stykker. Vend dem i sukker, timian, olie, salt og lidt peber, og bred dem i et ovnfast fad. Læg folie over.
Trim kartoflerne, skær løg i både, og skyl tomaterne. Vend dem i olie, rosmarin, salt, og peber i en skål.
Hold øje med kødet - hvis du har et stegetermometer, kan du tjekke, at det når lidt op over 90 grader i midten. Så er det mørt. Tag så køllen ud, flyt den over i et andet fad, og dæk den med folie. Skru ovnen op til 200 grader varmluft.
Fordel kartofler, løg og tomater i bradepanden, og bland det hele godt i noget af væden og fedtet fra lammet.
Sæt rabarber og kartofler i ovnen. Giv det ca. 30 minutter.
Imens: Pil kødet fra køllen - jeg synes, det er nemmest med hænderne (handsker!). Læg lammet over til kartoflerne, og overhæld med væden fra stegeposen - så er der ikke et øje tørt.