Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Langtidsstegt lammekølle i stegepose

Langtidsstegt lammekølle med kartofler

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 8 timer
Marinering 8 timer
Samlet 16 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 1 lammekølle (ca. 1,7 kg - alternativt 2,2 kg)
  • 5 fed hvidløg
Timian-rub
  • 1 spsk salt
  • ½ tsk sort peber (friskkværnet)
  • 2 spsk farin
  • 1 spsk tørret timian
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk stødt paprika
  • ½ tsk chiliflager
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron (saften)
Til tilberedningen:
  • 1 stegepose (stor!)
Til timianbagte rabarber:
  • 200 g rabarber (renset vægt)
  • 35 g sukker
  • 1,5 spsk vand
  • 2 tsk friske timianblade (læg også gerne en kvist timian ved)
  • ½ spsk olivenolie
  • tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
Til rosmarin-kartoflerne:
  • 1 kg kartofler (gerne små)
  • 250 g rødløg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 spsk frisk rosmarin (hakket)
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber

Kokkens noter

Vær obs på, at lammekøllen er 100 % optøet, hvis den er fra frost.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at pille hvidløg, og skær dem i halve på den lange led. Stik så 10 små huller i lammekøllen, og stik hvidløgsfedene godt ind der.
  • Bland rub'en, og smør hele køllen grundigt, ind i alle revner og sprækker. Pak så køllen i film eller en stor frysepose - sug luft ud af posen, så smagen fra rub'en rigtig kan trænge ind i kødet. Læg den på køl til i morgen.
  • Pak nu lammekøllen ud, og læg den i stegeposen i en bradepande. Luk stegeposen med den medfølgende clip, og klip et par huller øverst i posen. Sæt bradepanden i ovnen ved 110 grader over/undervarme.
    Tid:
    1,7 kg i ca. 8 timer
    2,2 kg i ca. 10 timer
Inden køllen er helt færdig - forbered tilbehøret:
  • Snit rabarberne i små stykker. Vend dem i sukker, timian, olie, salt og lidt peber, og bred dem i et ovnfast fad. Læg folie over.
  • Trim kartoflerne, skær løg i både, og skyl tomaterne. Vend dem i olie, rosmarin, salt, og peber i en skål.
  • Hold øje med kødet - hvis du har et stegetermometer, kan du tjekke, at det når lidt op over 90 grader i midten. Så er det mørt. Tag så køllen ud, flyt den over i et andet fad, og dæk den med folie. Skru ovnen op til 200 grader varmluft.
  • Fordel kartofler, løg og tomater i bradepanden, og bland det hele godt i noget af væden og fedtet fra lammet.
  • Sæt rabarber og kartofler i ovnen. Giv det ca. 30 minutter.
  • Imens: Pil kødet fra køllen - jeg synes, det er nemmest med hænderne (handsker!). Læg lammet over til kartoflerne, og overhæld med væden fra stegeposen - så er der ikke et øje tørt.