Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tzatziki – tilbehør til græsk mad

Lækker tzatziki til græsk mad

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 agurk (stor, øko smager af mest)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl græsk yoghurt (gerne 10 %)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk citronsaft (smag til)
  • friskkværnet peber
Du kan twiste din tzatziki med finthakkede friske krydderurter, fx
  • dild
  • mynte
  • persille
Til servering fx:
  • olivenolie
  • oliven (dine yndlings)
  • fladbrød (opskrift)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv agurken groft, bland den med salt, og lad den trække.
  • Imens: Riv eller pres hvidløg så fint som muligt (jeg bruger et ultrafint rivejern fra Microplane). Rør det godt sammen med yoghurt og citronsaft. Vil du ha’ krydderurter i, så hak dem fint og tilsæt.
  • Pres så væden fra agurken, bare med hænderne så godt du kan. Bland agurken i yoghurten, bland godt, og smag til, evt. også med lidt ekstra salt. Stil tzatzikien koldt, til den skal serveres.
  • Server fx med en sjat olivenolie, dine yndlingsoliven og lidt godt brød. Jeg bruger mine græske fladbrød.