Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kartoffelsalat med varmrøget laks og pestodressing

Kartoffelsalat med varmrøget laks og pestodressing

Antal 4 personer
Forb. tid 18 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 600 g kartofler (nye)
  • salt
  • persille (eller andre krydderurter, kan udelades)
  • 400 g varmrøget laks
  • 1 romainesalat (lille, alternativt hjertesalat)
  • 50 g grønkål
  • 1,5 dl ærter (friskpillede)
  • 1 bananskalotteløg
  • 50 g rucola
  • 2 avocado
Pestodressing

Kokkens noter

Hvis du er typen, der laver en stor portion olie-eddikedressing ad gangen - og har den i køleskabet - så kan du blande pestodressingen af 1,5 spsk pesto og 4 spsk olie-eddikedressing.
Du finder opskriften på min yndlings-olie-eddikedressing her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skrub kartoflerne. Læg dem i en gryde, og hæld 4 cm vand i bunden af gryden, drys med salt. Læg gerne en dusk dild, persille eller lidt løvstikke sammen med kartoflerne. Læg så tætsluttende låg på, og kog kartoflerne ca. 12 minutter (de koger også i dampen).
    Hvis du bruger nye kartofler, kan du skrubbe den fine hinde af. Hvis den ikke slipper, kan du pille kartoflerne efter kogning.
  • Stik i kartoflerne for at mærke, hvornår de er præcis done. Sluk, hæld vandet fra, og hæld koldt vand over kartoflerne, så du stopper kogningen. Hæld vandet fra efter et minuts tid.
Mens kartoflerne koger:
  • Riv eller snit romainesalat i grove stykker. Skyl grønkålen, fjern de grove stilke, og masser kålen med lidt olivenolie. Bælg ærterne. Skær skalotteløget i tynde skiver. Pil den varmrøgede laks i mindre stykker.
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Når kartoflerne er klar: Skær dem i mundrette stykker. Skær avocado i tern eller små stykker.
  • Tag evt. lidt ærter, avocado og laks fra, som du kan pynte med på toppen.
  • Bland kartofler, salater, ærter, løg, laks og avocado, og anret i et stort fad. Fordel dressingen over - og nyd!