Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kammerjunkere med vanilje - til koldskål

Kammerjunkere med vanilje og citron

Antal 150 stk.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 27 minutter
Samlet 57 minutter

Ingredienser

  • ½ citron (økologisk - skal og 2 spsk saft)
  • 300 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk (eller fløde (fløde gør dem ekstra lækre))

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv citronskal fint, og pres saften.
  • I hånden: Bland alle de tørre ingredienser plus citronskal. Hak smørret i og smuldr det, til det ligner revet ost.
  • Lav så en fordybning i bunken og hæld mælk og citronsaft heri. Bland forsigtigt og ælt, til det hænger sammen. Hvis det bliver for tørt, tilsæt lidt ekstra mælk.
  • I maskine: Bland de tørre ingredienser, citronskal og smørret i tern. Kør til det ligner revet ost.
  • Hæld mælk og citronsaft, og kør, til dejen samler sig. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for tør.
Så skal der bages:
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og find to bageplader frem med bagepapir.
  • Kammerjunkere med vanilje - til koldskål
    Rul dejen ud i stænger på tykkelse med en herretommelfinger. Skær dem i 2,5 cm lange stykker og sæt dem på bagepapiret på skærefladen (de skal stå op). Tryk dem evt. lidt ned. Der kan være ca. 40 på en plade, og der bliver næsten to plader fulde.
  • Kammerjunkere med vanilje - til koldskål
    Bag dem ca. 10-12 minutter, til de har fået lidt farve.
  • Kammerjunkere med vanilje - til koldskål
    Tag dem ud, og skru ned til 150 grader. Lad kammerjunkerne køle lidt af og flæk dem, mens de er lune. Læg dem tilbage på bagepapiret – jeg lægger skærefladen op, men egentlig er det lige meget. De skal bare ligge i ét lag.
  • Kammerjunkere med vanilje - til koldskål
    Rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er helt sprøde og gyldne.