Scan for at gå til opskrift
Kammerjunkere med vanilje og citron
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 27 minutter min
Samlet 57 minutter min
- ½ citron (økologisk - skal og 2 spsk saft)
- 300 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1,5 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 100 g smør
- 1 dl mælk (eller fløde (fløde gør dem ekstra lækre))
Riv citronskal fint, og pres saften.
I hånden: Bland alle de tørre ingredienser plus citronskal. Hak smørret i og smuldr det, til det ligner revet ost.
Lav så en fordybning i bunken og hæld mælk og citronsaft heri. Bland forsigtigt og ælt, til det hænger sammen. Hvis det bliver for tørt, tilsæt lidt ekstra mælk.
I maskine: Bland de tørre ingredienser, citronskal og smørret i tern. Kør til det ligner revet ost.
Hæld mælk og citronsaft, og kør, til dejen samler sig. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for tør.
Så skal der bages:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og find to bageplader frem med bagepapir.
-
Rul dejen ud i stænger på tykkelse med en herretommelfinger. Skær dem i 2,5 cm lange stykker og sæt dem på bagepapiret på skærefladen (de skal stå op). Tryk dem evt. lidt ned. Der kan være ca. 40 på en plade, og der bliver næsten to plader fulde.
-
Bag dem ca. 10-12 minutter, til de har fået lidt farve.
-
Tag dem ud, og skru ned til 150 grader. Lad kammerjunkerne køle lidt af og flæk dem, mens de er lune. Læg dem tilbage på bagepapiret – jeg lægger skærefladen op, men egentlig er det lige meget. De skal bare ligge i ét lag.
-
Rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er helt sprøde og gyldne.